ACES - Aktivni v solidarnosti!

  • Avtor: Uredništvo Dijaški.net
  • Objavljeno: 15.01.2015
  • Zadnja sprememba: 21.12.2018
"Objemimo solidarnost: Skrbimo, si upamo in delimo!", je tema letošnjega tekmovanja za čezmejne šolske projekte. Že osmič aces - Akademija šol centralne Evrope vabi učitelje in učence k razvoju in izvedbi projektov v sodelovanju z mednarodnimi partnerji.

Vsi ljudje smo enaki, vendar nimamo vsi enakih priložnosti. Žal so nekateri depriviligirani zaradi različnih razlogov. Med nami imajo nekateri posebne potrebe, nekateri živijo pod robom revščine ali pa so izločeni na rob družbe samo zato, ker so to, kar so, od koder prihajajo ali pa zato, kar se jim je dogodilo v življenju. aces si prizadeva za družbo, v kateri smo ljudje skrbni drug do drugega, imamo prostor, v katerem ne samo uveljavljamo svoje pravice, ampak skrbimo za dobro drug drugega.

Poziv je namenjen šolam iz sodelujočih držav za učence med 12. in 17. letom. Od 15. januarja do 15. aprila 2015 lahko šole poiščejo mednarodne partnerje in oddajo skupne projektne predloge. Spletni iskalec partnerjev je dostopen na spletni strani aces.

Mednarodna žirija bo izbrala in nagradila najboljše ideje. Zmagovalci bodo deležni podpore pri izvedi njihovih čezmejnih projektov, šole z najboljšimi idejami pa bodo prejele dotacije.

Več pa v pozivu...
  • © Dijaški.net 2000-2024
  • Vse pravice pridržane