Bralni klub za mlade

  • Avtor: Uredništvo Dijaški.net
  • Objavljeno: 17.08.2023
  • Zadnja sprememba: 17.08.2023

Škuc vabi na skupno branje in diskutiranje o knjigi Kavelj 22.

Bralni klub je namenjen vsem mladim, ki radi berete in se o prebranih knjigah tudi pogovarjate. Tokrat v Škucu berejo knjigo Kavelj 22, avtorja Josepha Hellerja.

Začarni krog Kavlja 22

Joseph Heller je bil ameriški avtor romanov in kratkih zgodb, pisal je tudi scenarije in igre. Kavelj 22 velja za njegovo najbolj znano delo. Dogajanje je postavljeno na vojno italijansko ozemlje. Ameriški vojni piloti, ki se tam bojujejo, se hočejo izogniti poletom z izgovorom, da so psihično nestabilni. Catch 22 je vojaško pravilo, ki jim to luknjo v sistemu onemogoča. Logika kavlja 22 je namreč ta, da je vsak vojak, ki se razglasi za nezmožnega opravljati svoje delo zaradi psihične nestabilnosti, dovolj stabilen, saj že dejstvo, da se tega zaveda, pomeni, da ni nor. Ta začaran krog se nikoli ne konča, saj število obveznih bojnih poletov naraste vsakič, ko kakšnemu pilotu skoraj uspe doseči normo. (Vir: MKL)

Preberite vsaj del knjige

Bralnega kluba se lahko udeležite, tudi če knjige niste prebrali v celoti. Na bralnem klubu namreč teme v knjigi navezujejo na lastno življenje in svoje izkušnje.

30. avgust ob 18h

Na bralnem klubu se ujamete 30. avgusta ob 18.00 v prostorih Škuc na Starem trgu 21 v Ljubljani.

Za vsa dodatna vprašanja so vam na voljo na info.center@skuc.org.

  • © Dijaški.net 2000-2024
  • Vse pravice pridržane