Dobrodelni praznični december

  • Avtor: Uredništvo Dijaški.net
  • Objavljeno: 25.11.2019
  • Zadnja sprememba: 26.11.2019

Bliža se praznični december, ki ga zaznamuje veselje, smeh in povezanost. Kljub temu pa je veliko posameznikov, otrok, družin, starejših oseb, ki zaradi socialne stiske ali bolezni ne doživijo brezskrbe božične praznike.

Projekt Božiček za 1 dan se osredotoča na otroke in starejše iz socialno ogroženih družin, katerim s pomočjo prostovoljcev želijo polepšati božične praznike. Projekt deluje že od leta 2012, ko je bilo osrečenih 225 otrok. Z vsakim letom se projekt veča in širi, tako je lani bilo osrečenih 12.079 oseb. Razveseljevanje otrok in starejših se tudi letos ne bo končalo. Če želiš podariti nasmeh na obraz nekoga, se prijavi kot Božiček na spletni strani, izberi otroka ali starostnika, kupi darilo, ga zavij in okrasi ter na koncu oddaj na enem izmed zbirnih mest.

Projekt Trije zimski botri, ki poteka že od leta 2010 se prav tako osredotoča na obdarovanje otrok iz socialno ogroženih družin. Postopek je podoben kot pri zgoraj omenjenem projektu. Otrok napiše pismo, darovalec izbere pismo in s tem otroka, zavije darilo in odda na zbirnem mestu. 

Poleg otrok in starejših oseb iz socialno ogroženih družin pa so tu tudi brezdomci, ki jim je v tem zimskem času še posebej težko. Dobrodelna organizacija Humanitarček se osredotoča na ljudi brez stalnega bivališča. Na portalu Dobrodelko si lahko izbereš brezdomca in izpolniš njegovo božično željo, darilo zaviješ in odneseš na dobljeni naslov. Poleg Božička za brezdomce pa so na portalu tudi drugi projekti, kot so Božiček za male sončke, Mala dejanja, ki jih zmore vsak, Pomoč starostnikom, Pomoč brezdomcem in Pomoč družinam. 

Naj bo december čaroben za vse! 

  • © Dijaški.net 2000-2024
  • Vse pravice pridržane