Dodiplomski študij za prihodnost

  • Objavljeno: 19.02.2024
  • Zadnja sprememba: 29.02.2024
  • sponzorirana objava

Fakulteta za informacijske študije (FIŠ) spada med vodilne slovenske izobraževalne institucije, ki nudi tako brezplačen redni kot tudi izredni študij na vseh treh stopnjah, s področij računalništva in spletnih tehnologij, informatike, podatkovnih znanosti, kibernetske varnosti in informacijske družbe.

Študijski programi Fakultete za informacijske študije so zasnovani na način, da študentom omogočajo pridobivanje najbolj aktualnih teoretičnih znanj in praktičnih izkušenj potrebnih za uspeh v dinamičnem svetu informacijsko-komunikacijske tehnologije (IKT). Na prvi, dodiplomski, stopnji pa se lahko izbira med dvema visokošolskima strokovnima študijskima programoma.

Tisti, ki jim je bližje družboslovje v povezavi s poslovnimi in informatičnimi znanji, se bodo našli v študijskem programu Informatika v sodobni družbi. Po končanju tega študijskega programa se diplomanti lahko zaposlijo kot managerji informacijskih sistemov, oblikovalci uporabniške izkušnje, projektni managerji ali odločevalci v različnih organizacijah, z odličnim razumevanjem pomena in uporabe IKT v družbi.

Računalništvo in spletne tehnologije je po drugi strani visokošolski strokovni študijski program v okviru katerega se usvoji razvojno-programerske veščine. V tem študijskem programu izobražujejo kadre za poklice kot so denimo razvijalec in analitik programske opreme, razvijalec spletnih rešitev, upravljalec podatkovnih baz in še mnogo več.

Oba dodiplomska študijska programa imata svoji istoimenski nadaljevanji tudi na magistrski stopnji, dodatno pa se jima pridružijo še magistrski programi Podatkovne znanostiKibernetska varnost in Poslovna informatikaInformacijska družba pa je njihov doktorski študijski program.

Pomembna prednost študija na FIŠ je možnost sodelovanja na predavanjih in vajah preko spleta na vseh treh stopnjah študija. Študenti lahko tako individualno izbirajo ali se bodo predavanj udeležili v živo, v prostorih fakultete, ali preko spleta od koderkoli v Sloveniji ali v tujini. Izpostaviti velja tudi mednarodno uveljavljene, a študentom vedno dostopne profesorje in raziskovalce, prijazne strokovne sodelavce ter tesno sodelovanje s podjetji iz lokalnega okolja.

FIŠ-evi diplomanti se zaposlijo zelo hitro po zaključku študija, nekateri pa že med samim študijem. Veliko je tudi povpraševanja različnih podjetij po študentih neposredno na fakulteto – tako preko kariernega centra kot tudi neposredno pri predavateljih. To dokazuje, da se na Fakulteti za informacijske študije izobražuje za opravljanje najbolj zaželenih poklicev prihodnosti. Več informacij je dostopnih na spletni strani fakultete na www.fis.unm.si.

Naročnik objave: FIŠ

  • © Dijaški.net 2000-2024
  • Vse pravice pridržane