Drama vabi na Dijaški abonma

  • Avtor: Uredništvo Dijaški.net
  • Objavljeno: 06.09.2016
  • Zadnja sprememba: 21.12.2018
SNG Drama Poletje smo lahko izkoristili za odklop in sanjarjenje, za kar med šolskim letom pogosto ni časa. Kaj, če obstaja prostor, kjer se sanje in resničnost vedno prepletajo, kjer je meja med njimi včasih popolnoma zabrisana? Vabimo te, da se nam pridružiš v prav takšnem svetu, ki mu rečemo gledališče.
V SNG Drama Ljubljana smo pripravili zate dijaški abonma, ki vključuje štiri uprizoritve na velikem odru: Disident Arnož in njegovi, Merlin ali Pusta dežela, Vojna in mir, Antigona in eno po izbiri.

Za gledališke navdušence smo pripravili Klub Hamlet, namenjen dijakom, ki jih poleg ogleda gledaliških predstav zanimajo uprizoritvene umetnosti v najširšem pomenu. Pripravili smo tudi natečaj za dramsko besedilo O čem sanjaš?, namenjen ljubiteljem gledališča, ki so stari od 14 do 18 let. Zanima nas razmišljanje o svetu, v katerem živiš, in o svetu, v katerem si želiš živeti. Kateri od njiju je pravi? Kakšen je idealen svet? Ali sploh obstaja? Kaj pomeni utopija? Kako bi spremenili svet, če bi ga lahko?

Dijaški abonma lahko vpišeš s pomočjo mentorja na šoli ali posamično pri blagajni Drame, Erjavčeva 1, do 23. septembra. Več informacij najdeš tudi na www.drama.si/abonma.
  • © Dijaški.net 2000-2024
  • Vse pravice pridržane