Drzni si uPRAVljaTI prihodnost!

  • Objavljeno: 14.02.2023
  • Zadnja sprememba: 15.02.2023
  • sponzorirana objava

Te zanima študij družboslovja in si želiš pridobiti različna znanja s področij uprave, prava, ekonomije, informatike in organizacije?

Študij na Fakulteti za upravo Univerze v Ljubljani združuje vsa ta področja v okviru sodobnih in zanimivih študijskih programov. Po zaključenem študiju boš imel raznovrstna znanja, ki ti bodo omogočala možnost zaposlitve tako v javnem sektorju ali v gospodarstvu, v Sloveniji ali tujini.

Na Fakulteti za upravo lahko izbiraš med tremi študijskimi programi 1. stopnje:

Program zagotavlja teoretična, metodološka in raziskovalna znanja, potrebna za nadaljevanje študija na drugi stopnji, hkrati pa praktična znanja ter usposobljenost za takojšne delo v praksi.

Diplomant te smeri je strokovnjak, ki zna uspešno samostojno opravljati raziskovalno, strokovno ali vodstveno delo tudi na najzahtevnejših delovnih mestih.

Po zaključenem študiju se lahko diplomanti zaposlijo v javni in poslovni upravi ter v zasebnih podjetjih, še zlasti tistih, ki veliko sodelujejo z javnim sektorjem.

V drugem letniku študenti izbirajo med dvema smerema študija SPLOŠNA SMER in UPRAVLJANJE V EVROPSKI UNIJI.

Splošno smer izberejo študenti, ki jih upravljanje v javnem sektorju zanima iz širše perspektive. Študenti tekom študija pridobijo potrebna znanja iz javnih politik, različnih tehnik upravljanja, pravne sisteme, komunikacijske strategije in raziskovalne metode.  

Smer Upravljanje v Evropski uniji pa je namenjena tistim študentom, ki jih zanima delovanje Evropske unije. Študij na tej smeri namreč omogoča zaposlitev v institucijah Evropske unije, v katerih ima Slovenija zaradi prostih kvot še precej odprtih možnosti. Študij je obogaten z intenzivnimi tečaji oz. moduli za pripravo na izpit EPSO, s strokovnimi posveti, znanstvenimi konferencami in okroglimi mizami na temo EU. S pridobljenim znanjem in kompetencami diplomanti enakovredno kandidirajo na selekcijskih postopkih za delovna mesta s kandidati iz ostalih držav članic in uspešno opravljajo delovne obveznosti.

Študijski program Uprava je izrazito praktično naravnan in predstavlja odlično izbiro, za tiste, ki si želite pridobiti potrebne veščine in kompetence za delo v javni ali poslovni upravi. Študij na tem programu vam zagotavlja znanje in spretnosti, potrebne za razumevanje kompleksnosti različnih državnih, javnih in zasebnih organizacij ter njihovih procesov in interakcije s strankami  ter drugimi poslovnimi partnerji. Med študijem boste spoznali javne politike, tehnike upravljanja, proračun, pravne sisteme, komunikacijske strategije, raziskovalne metode itd. Ob vpisu v 3. letnik je možno izbirati med dvema smerema: Javna uprava in Poslovna uprava.

Smer Javna uprava je primerna za študente, ki jih zanima delovanje javne uprave, državne uprave ali neprofitnih organizacij. Študenti pridobijo znanje in spretnosti, potrebne za razumevanje kompleksnosti različnih organizacij, njihovih procesov in njihove interakcije z državljani in drugimi zainteresiranimi strankami. Spoznavajo javne politike, tehnike upravljanja, proračun, pravne sisteme, komunikacijske strategije, raziskovalne metode itd. Študenti bodo razumeli, ne samo različne vidike javne službe in njihovega upravljanja, ampak bodo pridobili tudi potrebne kompetence za delo na tem področju.

Smer Poslovna uprava je odlična izbira za tiste, ki želijo globlje razumeti način delovanja podjetij in različna področja v njih. S študijem študenti pridobijo kompetence na področjih, kot so finance, računovodstvo, trženje, strategija in poslovanje. Po diplomi lahko izbirajo med različnimi kariernimi potmi, kot so poslovodno svetovanje, korporativne finance, podjetništvo, itd. S pridobljenimi znanji in veščinami so diplomanti te smeri dobro pripravljeni za začetek svoje karierne poti tudi v gospodarstvu ali svojem podjetju.

Upravna informatika je interdisciplinarni univerzitetni študijski program Fakultete za upravo in Fakultete za računalništvo in informatiko Univerze v Ljubljani. Študentom omogoča pridobitev kombinacije interdisciplinarnih znanj s področja upravnih in informacijskih znanosti. S tako kombinacijo znanj študenti pridobijo ustrezne kompetence za poglobljeno razumevanje procesov upravljanja, vodenja in menedžmenta, njihovo kritično analizo in razvoj informacijskih rešitev, ki bi bili osnova za njihovo boljše izvajanje.

Diplomanti programa so sposobni razvijati in vzdrževati celovite informacijske rešitve, tako informacijske sisteme kot tudi potrebno strojno in programsko opremo. Študijski program izobražuje sodobne strokovnjake s področja upravne informatike, ki se bodo sposobni vključiti v delo na področju javne uprave, javnega sektorja ali v gospodarstvu tako doma kakor tudi v Evropski uniji.

ZAKAJ IZBRATI ŠTUDIJ NA FAKULTETI ZA UPRAVO?

  • Ker pridobiš sodobna, praktična in uporabna znanja.
  • Ker prijazni urniki študentom omogočajo čas za vzporedni razvoj kariere, šport, hobije ….
  • Ker smo tesno povezana skupnost študentov in profesorjev, delamo timsko in v majhnih skupinah.
  • Ker pri nas študenti niso le številke.

Drzni si in naredi korak v (u)pravo smer!

 

Naročnik objave: FU UL

  • © Dijaški.net 2000-2024
  • Vse pravice pridržane