Drzni si upravljati (svojo) prihodnost!

  • Objavljeno: 15.02.2024
  • Zadnja sprememba: 21.02.2024
  • sponzorirana objava

Si tudi ti v dilemi, kako izbrati pravo študijsko smer, ker te zanima marsikaj, a se enostavno ne znaš odločiti le za eno? Potem je zate odlična izbira Fakulteta za upravo Univerze v Ljubljani (FU UL). Ponuja namreč široko paleto družboslovnih znanj – od prava in ekonomije do organizacije in informatike – ki ti po zaključku študija že po 1. stopnji omogočajo skoraj neomejene možnosti zaposlitve v Sloveniji in tujini.

Majhna, sodobna in prijazna do vseh – tako Fakulteto za upravo opisujejo njeni alumni, ki pridobljena znanja že uspešno unovčujejo v praksi. Mnogi med prednostmi študija na FU UL omenjajo tudi tesno povezano skupnost študentov in profesorjev, oseben pristop k študentom, timsko delo v majhnih skupinah in študentom prijazne urnike, ki omogočajo dovolj prostega časa za hobije ali vzporedno aktivno športno kariero.

Izberi si študij na Fakulteti za upravo!

Na Fakulteti za upravo lahko izbiraš med tremi študijskimi program 1. stopnje, od katerih sta dva nosilca evropske akreditacije EAPAA:

  • Univerzitetni študijski program UPRAVLJANJE JAVNEGA SEKTORJA zagotavlja teoretična in praktična znanja na širšem področju upravnih in poslovnih ved, ki študentom omogočijo takojšnjo zaposljivost in primerno izhodišče za nadaljevanje študija. V 2.  letniku študenti izbirajo med splošno smerjo in smerjo Upravljanje v Evropski uniji.
  • Visokošolski študijski program UPRAVA je izrazito praktično naravnan, študente pa opremi z znanji in spretnostmi za učinkovito delo v javni ali poslovni upravi.
  • Interdisciplinarni univerzitetni študijski program UPRAVNA INFORMATIKA ustvarja specializirane inženirje informatike, ki znajo s poglobljenim razumevanjem procesov upravljanja, vodenja in menedžmenta razvijati boljše informacijske rešitve.

Kako izbrati pravega? Preprosto sledi svojim interesom in srcu – tako bodo študijska leta zabavna, prihodnost pa obetavna!

Kaj lahko počneš z diplomo Fakultete za upravo?

Študij na Fakulteti za upravo diplomantke in diplomante opremi z raznovrstnimi znanji, ki omogočajo nadaljevanje študija in hkrati olajšajo vstop na trg delovne sile. Z diplomo katerega koli programa 1. stopnje na Fakulteti za upravo se namreč lahko zaposliš tako v javnem sektorju kot tudi v gospodarstvu. Lahko opravljaš delo referenta v občinski upravi domače občine ali pa postaneš vodja službe v javnem zavodu. Lahko delaš kot svetovalec za različna področja upravljanja na ministrstvih ali pa postaneš vodja projektov javnih naročil v podjetjih, ki veliko sodelujejo z javnim sektorjem.

Če v tebi od nekdaj tli podjetniška žilica, lahko s pridobljenim znanjem in veščinami uspešno vodiš lastno podjetje. Če pa te je vedno vleklo v svet, te bo razveselilo, da diploma Fakultete za upravo odpira tudi vrata v tujino! Zakaj pa se ne bi prav ti po končanem študiju zaposlila v administraciji Evropske unije kot vodja projektov ali strokovni sodelavec v eni od številnih služb?

Drzni si in naredi korak v pravo smer: študiraj na Fakulteti za upravo!

Naročnik objave: Fakulteta za upravo Univerze v Ljubljani

  • © Dijaški.net 2000-2024
  • Vse pravice pridržane