Fakulteta uspešnih pravnikov

  • Avtor: Uredništvo Dijaški.net
  • Objavljeno: 29.01.2019
  • Zadnja sprememba: 22.01.2019

Študij prava z evropsko primerljivimi bolonjskimi programi

Na Pravni fakulteti Univerze v Mariboru predavajo priznani pravni strokovnjaki, odlikuje jo pozornost za celostni razvoj študenta, topla domačnost in razvejano mednarodno sodelovanje. Fakulteta ima na raziskovalca s področja prava najvišjo oceno znanstvenega dela, največ citatov in največ projektnih sredstev.

Možnost zaposlitve

Izobraževanje pravnikov na Pravni fakulteti Univerze v Mariboru je vpeto v pravosodni sistem Republike Slovenije, sodniške, tožilske in odvetniške službe, njeni diplomanti pa so prepoznavni tudi v državni upravi, strukturah lokalne samouprave, predvsem pa so znani tudi kot uspešni pravniki v gospodarstvu in managersko finančnih funkcijah.

Več kot le predavanja

Spodbujajo kakovostno znanstvenoraziskovalno delo študentov. Organizirajo že tradicionalne konference, posvete in delavnice, veliko gostujočih predavanj, okrogle mize na aktualna pereča vprašanja in pravne večere.

Študenti prava v Mariboru se srečujejo s primeri iz prakse in imajo možnost soustvarjanja ustreznih rešitev. Tako lahko sodelujejo s prakso na sodišču – AMICUS CURIAE, na mednarodnih tekmovanjih kot sta VIS MOOT in ELMC, pri vseslovenskem tekmovanju iz znanja civilnega procesnega prava in materialnega prava ŠTUDENTSKA PRAVDA.

V letu 2018 je Pravna fakulteta v Mariboru izvedla šest (6) študentskih inovativnih projektov v okviru programa za projektno delo z gospodarstvom v lokalnem regionalnem okolju t. i. PKP projekti ter negospodarskim in neprofitnim sektorjem t. i. ŠIPK projekti.

Prednost študija prava v Mariboru

Dostopnost profesorjev in asistentov ter odlično in sproščeno vzdušje na fakulteti. Spodbujajo aktivno sodelovanje študentov na predavanjih in vajah ter v njih iščejo znanje. Prednost fakultete je odlična študijska infrastruktura in širok spekter obštudijskih dejavnosti. Na Pravni fakulteti Univerze v Mariboru spodbujajo znanja tujih jezikov in omogočajo brezplačne tečaje tujih jezikov. Fakulteta se nahaja v zelo lepem delu mesta Maribor, blizu mestnega parka in študentskih domov, le nekaj minut do mestnega jedra.

Pravna fakulteta Univerze v Mariboru nudi podporo študentom pri odločitvi za študij v tujini. Del študijskih obveznosti lahko študenti opravijo na partnerski instituciji v tujini, opravljene obveznosti se jim priznajo na matični fakulteti (ERASMUS+).

Vpiši se na pravo in se nam pridruži na Pravni fakulteti Univerze v Mariboru.

Dodiplomski študijski program

Univerzitetni študijski program 1. stopnje Pravo

Podiplomski magistrski študijski program:

Magistrski študijski program  2. stopnje Pravo

Podiplomski doktorski študijski program:

Doktorski študijski program 3. stopnje Pravo

  • © Dijaški.net 2000-2024
  • Vse pravice pridržane