Fakulteta za arhitekturo UL vabi na informativne dneve

  • Avtor: Uredništvo Dijaški.net
  • Objavljeno: 03.02.2018
  • Zadnja sprememba: 21.12.2018

Te zanima arhitektura? Ljubljanska Fakulteta za arhitekturo velja za eno boljših srednjeevropskih arhitekturnih šol. Njen kvalitetni nivo potrjujejo številni uspešni študenti in diplomanti, ki dosegajo zavidljive rezultate, tako doma kot v tujini, ter prav tako kvaliteten pedagoški kader, ki učinkovito pokriva večino sodobnih vidikov arhitekturnega ustvarjanja.

Fakulteta za arhitekturo Fakulteta za arhitekturo Fakulteta za arhitekturo
Študij arhitekture in urbanizma na Fakulteti za arhitekturo Univerze v Ljubljani temelji na povezovanju humanističnih pogledov in tehničnih veščin z umetnostjo arhitekturnega oblikovanja. Čeprav temelji arhitektovo delo v večini na racionalnem premisleku pa je prav umetniško komponiranje posameznih prostorskih elementov v harmonično celoto, tisto kar loči njegovo delo od dela drugih tehničnih disciplin povezanih z gradnjo. Zato lahko rečemo, da je arhitektura umetnost ali to ni arhitektura. V tem je namreč njeno temeljno poslanstvo. Prav zaradi širokega razpona med racionalnim in emocionalnim znanjem, je vedenje arhitekta in urbanista zelo kompleksno.

Združuje tri bistvena področja: tehniko, humanistiko in umetnost komponiranja (oblikovanja). Vsa tri znanja se zlivajo in povezujejo pri predmetu Projektiranje 1-5, ki predstavlja jedro in hrbtenico Enovitega magistrskega študijskega programa arhitektura, ki je že od ustanovitve študija arhitekture na Ljubljanski univerzi uveljavljena in preizkušena oblika mentorskega dela s študenti. S svojo specifično obliko dela v manjših skupinah in ob neposrednem stiku študenta z mentorji, priznanimi slovenskimi in tujimi arhitekti, študij spodbuja zavedanje o družbeni odgovornosti arhitekture v širšem socialnem in kulturnem kontekstu, spodbuja splošno razgledanost, intelektualno radovednost, kreativnost in umetniško občutljivost študentov, ki se podajajo na vznemirljivo potovanje v svet kreativnosti, v svet arhitekture, urbanizma in oblikovanja.

Obiščite informativne dneve na Fakulteti za arhitekturo UL, ki bodo potekali 9. in 10. februarja 2018. Se vidimo!
  • © Dijaški.net 2000-2024
  • Vse pravice pridržane