Fotovizije 2021: festival mladinske kulture in fotografski natečaj

  • Avtor: Uredništvo Dijaški.net
  • Objavljeno: 08.06.2021
  • Zadnja sprememba: 08.06.2021

Mladi fotografi in fotografinje lahko le še v tem tednu sodelujete na fotografskem natečaju Fotovizije 2021.

Natečaj organizira Javni sklad RS za kulturne dejavnosti v sklopu Festivala Vizije. Izbrana dela bodo predstavljena na razstavi v Kopru, kasneje pa se bodo preselila tudi v Izolo in Novo Gorico.

Ravnotežje: harmonija ali napetost na točki preloma?

Za Fotovizije 2021 je razpisana tudi zanimiva tema: RAVNOTEŽJE. Takole jo obrazložijo oranizatorji natečaja: “Ravnotežje ali ravnovesje opisuje stanje enakomerno razporejene teže. V likovnem smislu ga lahko razumemo kot harmonijo, simetrijo ali skladnost likovnih elementov… Lahko pa ga vidimo tudi kot stanje največje napetosti na točki preloma, kot ravnovesje, ki se lahko vsak hip poruši, se prevesi v eno ali drugo skrajnost. Ravnotežje je ena od prvin likovne kompozicije, a beseda ima tudi metaphorično moč in ponuja raznolike vsebinske izpeljave.”

Sodelujoči avtorji naj foto zgodbo na to temo, ki vključuje med 5 in 7 fotografij, pripravijo v črno-beli ali barvni tehniki – dovoljeni pa so tudi eksperimentalni pristopi k fotografiji.

Če te je ideja podžgala in si svoje fotografije že predstavljaš na razstavi, ne zamudi roka za prijavo – četrtek, 10. junij 2021!

Več informacij in možnost pirjave najdeš na spletni strani Javnega sklada republike Slovenije za kulturne dejavnosti.

  • © Dijaški.net 2000-2024
  • Vse pravice pridržane