Grem volit!: Kako predsednika države vidijo mladi

  • Avtor: Uredništvo Dijaški.net
  • Objavljeno: 10.10.2017
  • Zadnja sprememba: 21.12.2018
Ni res, da mladih politika ne zanima. Mladi bi šli na volitve, vendar so v javnosti redko nagovorjeni, še posebej med predvolilnim dogajanjem.

V projektu MMC RTV Slovenija Grem volit! smo zato mlada dekleta in fante povabili v studio, da se bodo v živo srečali z ljudmi, ki so prepričani, da so pravi, da zasedejo funkcijo predsednika države. A ne bodo se "soočali", ampak se bodo mladi v živo pogovarjali s posamičnimi kandidati za predsednika države. Na svoj način in o temah, ki zanimajo njih. Dogodek bo 17. oktobra ob 20. uri v živo, spremljali ga boste na MMC-ju in Facebooku.

Tjaša, Jure, Eva, Lara, Špela, Lev, Suzana, Tilen in Andraž so mladi, stari od 18 do 23 let, ki prvič dejavno sodelujejo v političnih procesih. Prihajajo iz različnih delov Slovenije, so različnih svetovnih nazorov, hkrati pa se zavedajo vpliva politike na njihova življenja in pomena sodelovanja na volitvah.
Grem volit! Grem volit!
Zanimalo nas je, kako razmišljajo o politiki in politikih, kaj mladim pomeni predsednik republike, ali je zanje sploh pomembno, kdo je predsednik, in kako bi se moral človek na takšni funkciji vesti in kako ravnati, če se jim seveda zdi funkcija predsednika sploh pomembna. Njihova razmišljanja smo posneli in si jih lahko ogledate na naši spletni strani.

Mladi želijo govoriti o temah in težavah, ki se jim zdijo pomembne za njihovo življenje in prihodnost. In ne smejo izgubiti svoje pomembnosti in glasu - ne v javnosti ne v medijih. Mi jim dajemo prostor. Spremljajte torej MMC-jev pogovor kandidatov za predsednika republike z mladimi 17. oktobra ob 20. uri na MMC-ju in FB-ju.
  • © Dijaški.net 2000-2024
  • Vse pravice pridržane