Hej, DJ! na Valu 202 presega rekorde, v jesenskem delu si lahko v živo v oddaji tudi ti!

  • Avtor: Uredništvo Dijaški.net
  • Objavljeno: 18.05.2017
  • Zadnja sprememba: 21.12.2018

Oddaja Hej, DJ!, ki jo na sporedu Vala 202 lahko spremljamo vsak ponedeljek ob 20. uri, je že od začetka, 6. marca, zelo uspešna. Zasnovana je tako, da tekmovanje hkrati poteka po radiu in v živem prenosu na Facebooku, kjer so imeli v začetku aprila najvišje število gledalcev doslej – več kot 24 tisoč.

Hej, DJ! je multimedijski projekt Vala 202, namenjen predvsem mlajšemu občinstvu. S projektom želijo ustvarjalci oddaje nagovoriti mlade, predvsem tiste, ki imajo radi glasbo, se z njo ukvarjajo, ter dati priložnost mladim radijskim didžejem, da se izkažejo pred širšim občinstvom. Radijskim in spletnim. Mladim želijo pokazati, da radio ni »samo neki zastarel medij, ampak medij, ki s produkcijo, pristopom in oddajami ostaja mlad,« pravita voditeljici oddaje Maja Stepančič in Uršula Zaletelj.

Hej, DJ! Hej, DJ! Hej, DJ!

V vsaki oddaji se v studijski bitki pomerita dva radijska didžeja. Z nasveti jima pomagajo številni radijci in glasbeniki, mentorji in prijatelji, ki ju spodbujajo v živo v studiu in na družabnih omrežjih. V dvoboju odloča didžejski nastop, ki ga s svojimi glasovi zapečati občinstvo na Facebooku. Tam namreč uporabniki oddajo glas za svojega favorita, tistega, ki jih je najbolj prepričal z glasbo in govorom.

Radijska oddaja svoj uspeh zlasti pri mlajših poslušalcih dokazuje z visokim številom odzivov v živem prenosu na Facebooku. Že prvo oddajo je na vrhuncu hkrati gledalo 810 gledalcev, video pa je v naslednjih dneh dosegel skupno več kot 60 tisoč uporabnikov.

Največji odziv so imeli ustvarjalci 3. aprila, ko je didžejsko bitko na vrhuncu spremljalo 1014 uporabnikov Facebooka, kar je največ doslej in največ, odkar Radio Slovenija pripravlja žive prenose na omenjenem omrežju. V le enem dnevu si je videoposnetek napete tekme med didžejema ogledalo več kot 24 tisoč ljudi, dosegel pa je skoraj 70 tisoč uporabnikov.
Prihajajoči ponedeljek bo na vrsti zadnja oddaja pomladnega dela in takrat bo znan še deseti finalist.

Seveda pa HEJ, DJ! čez poletje ne bo utihnil. Šestnajstega junija se obeta Hej, DJ! special v sklopu praznovanja 45-letnice Vala 202. Čez poletje boste nekatere mlade didžeje iz projekta HEJ, DJ! lahko slišali tudi na Trgu mladih v BTC-ju. Sredi septembra se bo oddaja Hej, DJ! vrnila v sveži, še bolj prepričljivi podobi in z napetim tekmovanjem med dozdajšnjimi tekmovalci, novembra pa bodo dobili končnega zmagovalca HEJ, DJ!, ki ga boste lahko slišali v programu Vala 202 v letu 2018.
  • © Dijaški.net 2000-2024
  • Vse pravice pridržane