Izberi sodoben, na praktičnem znanju utemeljen študij na višji strokovni šoli

  • Objavljeno: 08.01.2021
  • Zadnja sprememba: 15.12.2020

Glavna prednost 2-letnega študija na višji strokovni šoli je, da temelji na tesnem sodelovanju z delodajalci in njihovimi realnimi kadrovskimi potrebami, zaradi česar zagotavlja uporabno, na praktičnem izobraževanju temelječe znanje in visoko zaposljivost. Kar 40 % študija poteka v podjetju ob podpori vrhunskega mentorja. Višješolski strokovni študij je odraz sodelovanja šol z gospodarstvom, zasnovan je modularno in je mednarodno konkurenčen. Študijski programi se prilagajajo specifičnim potrebam študentov vseh generacij, zaradi česar za vpis ni starostne omejitve (velja tudi za redni študij).

Razpis za vpis v študijskem letu 2021/22

V študijskem letu 2021/2022 bo 48 javnih in zasebnih višjih strokovnih šol, lociranih v 28 krajih po vsej Sloveniji, izvajalo 33 različnih študijskih programov, ovrednotenih s 120 kreditnimi točkami po ECTS. Slednji po končanem študiju zagotavlja uveljavljanje pridobljenih kreditnih točk v nadaljnjem izobraževanju.

S pomočjo interaktivnega iskalnika po študijskih programih in krajih izberi najustreznejši študij zase na spletišču Skupnosti VSŠ: https://www.skupnost-vss.si/studijski-programi/ in skupaj z nami ciljaj višje!

Razpis za vpis v študijskem letu 2021/22 je objavljen na spletiščih:

 Izkušeni mentorji v podjetjih

Kar 40 % študijskega programa oz. 800 ur predstavlja praktično izobraževanje v podjetjih, kjer študenti pripravljajo diplomske naloge, v katerih predlagajo konkretne izboljšave oz. inovacije delovnih procesov. Takšen način študija diplomantu olajša prehod na trg dela, saj mu zagotavlja pridobitev pomembnih delovnih izkušenj, podjetjem pa priložnost, da zaposlijo iskane, ustrezno usposobljene kadre.

Visoka kakovost višješolskega strokovnega študija

Vodilo višješolskega strokovnega izobraževanja v Sloveniji je že več kot 20 let kakovost izobraževanja, kar potrjujejo diplomanti s svojimi uspehi tako doma kot tudi v tujini. Višješolski predavatelji so priznani in izkušeni strokovnjaki, ki študente seznanjajo z aktualnimi izzivi globalnega gospodarstva ter strokovnimi rešitvami zanje. 

V času študija po izkušnje v tujino

Del študija ali praktičnega izobraževanja lahko študenti opravijo tudi v tujini v sklopu Erasmus+ izmenjav z namenom, da pridobijo neponovljive življenjske izkušnje, specifična znanja in spretnosti ter spoznajo potrebe evropskega trga dela. Potuj, raziskuj in napreduj tudi ti!

 

Vpis na višjo strokovno šolo

  • 1. PRIJAVNI ROK: od 16. februarja do 19. marca 2021
  • 2. PRIJAVNI ROK: od 20. avgusta do 27. avgusta 2021

Vabljen/a na informativne dneve, ki bodo na višjih strokovnih šolah potekali v petek, 12. februarja, in v soboto, 13. februarja 2021!

 

 

Višješolska prijavna služba od 16. 2. do 19. 3. 2021 sprejema prijave za vpis v 1. prijavnem roku.

E-obrazec je dostopen na https://vss-ce.com/VPSPrijavnica/ Izpolnjen in podpisan obrazec pošlji po pošti priporočeno na naslov: Šolski center Celje, Višješolska prijavna služba, Pot na Lavo 22, 3000 Celje

Pogoji za vpis

  • splošna ali poklicna matura ALI
  • mojstrski, delovodski ali poslovodski izpit, če imate 3 leta delovnih izkušenj ter opravljen preizkus znanja iz slovenščine (oz. italijanščine ali madžarščine na narodnostno mešanih območjih) in matematike ali tujega jezika

Več informacij o študiju poišči na spletišču Skupnosti VSŠ na http://www.skupnost-vss.si/. Spremljaj nas tudi na FACEBOOKU: @skupnost.vss

 

  • © Dijaški.net 2000-2024
  • Vse pravice pridržane