Jedilni stoli ter mize za kuhinjo in jedilnico po meri ter željah študenta

  • Objavljeno: 09.01.2023
  • Zadnja sprememba: 09.01.2023
  • sponzorirana objava

Ko dijak postane študent, je sprememba podobna levitvi metulja. Zgodi se čudež. Mladi človek veselo odfrfota v življenje, kjer se sreča z neverjetno širino svobode. Ni neopravičenih ur, če manjkaš na predavanjih. Ni domačih nalog. Ni staršev, ki bi nadzorovali pospravljenost tvojega domovanja. Vsenaokrog ena sama velika ljubezen.

A ljubezen se lahko kaj kmalu konča, če v študentskem stanovanju niso na voljo jedilni stoli za vse udeležence najpomembnejšega prvega spoznavnega žura v stanovanju novopečenega študenta. Tudi brez mize za kuhinjo in jedilnico, kamor bi postavili vso pijačo in hrano, ne bo šlo. Takrat novorojeni metulj spozna, da mora najprej funkcionalno opremiti svoje novo bivalno okolje.

Pridih domačnosti v najetem študentskem stanovanju ali sobi

Za praktično in funkcionalno opremo študentskega stanovanja potrebuje študent malo domišljije, kanček iznajdljivosti in drobec truda. Ter nekaj finančne pomoči staršev, seveda. Bodisi najeto stanovanje ali zgolj majhna soba v študentskem domu bo z vloženo nego, ljubeznijo in skrbjo postala prijeten dom enemu ali več študentom.

Največkrat si študentje delijo sobe ali stanovanja, zato je potrebno v prvi vrsti poskrbeti za zadostno mero zasebnosti ter primerno velikost delovnih površin. Po odstranitvi nepotrebne krame lahko prostor z minimalnimi posegi uglasimo s svojo osebnostjo in življenjskim stilom ter poskrbimo za zadostno mero svobode in udobja vsakega posameznika.

V kolikor je bivalni prostor temačen, vanj namestimo svetlobna telesa, ki ga bodo posvetlila. Najpomembnejša je osvetlitev delovnih površin, saj prebiranje knjig in študijskega gradiva ne sme škodovati zdravju študentovih oči. Prostor mora vsekakor zagotavljati tudi optimalne pogoje za čim večjo koncentracijo pri delu. Ostali deli stanovanja ali sobe so lahko osvetljeni s prilagodljivimi lučmi, ki se jih bo prižigalo glede na vzdušje in dogajanje v prostoru.

Stoli ter mize za kuhinjo in jedilnico, ki so primerne tudi za študentska stanovanja, naj bodo modernih oblik in barv, primerni za dve osebi ali gostoljubno pogostitev številčnejše družbe.

Turobne bele stene lahko popestrimo z lastnimi slikami in fotografijami, ki so študentu za navdih in s katerimi obujamo lepe spomine. Dodaten pridih domačnosti prostoru vnesemo z blazinami, posteljnino in ostalimi tkaninami živahnih barv in vzorcev. Takrat bo študentsko domovanje pripravljeno za lepa prihajajoča študijska leta.

Kvalitetni jedilni stoli ter mize za kuhinjo in jedilnico po ugodnih cenah

Stoli in mize za kuhinjo in jedilnico, ki jih študent kupi za svoj najeti dom, morajo zdržati vsaj toliko časa, kolikor bo študent študiral.

Stoli se razlikujejo po materialu, iz katerega so izdelani. Z materialom sta določena videz in trajnost stola. Glede na to se ločijo:

  • leseni jedilni stoli - so klasični stoli, ki vnesejo v prostor naraven in zemeljski pridih. Najlažje se kombinirajo z ostalim pohištvom. V prodaji so stoli iz naravnega, pobarvanega ali obdelanega lesa,
  • kovinski jedilni stoli so močni in trpežni. Imajo moderen pridih in se prilegajo v sodobno oblikovane prostore. Ker so enostavni za čiščenje, so zelo primerni za študentska stanovanja in sobe,
  • plastični jedilni stoli so po obliki podobni lesenim stolom. Izdelujejo se v različnih barvah, zato se pohištvo z njimi odlično kombinira. Imajo manj udobno, trdo sedežno podlago, a so enostavni za čiščenje,
  • pleteni jedilni stoli so primerni za majhne mize. Niso tako močni kot leseni in kovinski stoli. Občasno potrebujejo temeljito čiščenje, saj se hrana rada zatakne med sedeži,
  • jedilni stoli iz ratana so elegantni, okolju prijazni ter dolgotrajni in se dobro prilagajajo različnim stilom pohištva,
  • oblazinjeni jedilni stoli niso najboljša izbira za študentsko stanovanje, saj zahtevajo pazljivost pri uporabi in redno čiščenje, čeprav so udobni za sedenje.

Po funkcionalnosti so stoli:

  • vrtljivi z naslonjali za roke ali brez,
  • zložljivi,
  • barski z naslonjali za roke ali brez,
  • klasični z naslonjali za roke ali brez.

Tako stoli kot mize za kuhinjo in jedilnico morajo biti udobni, imeti morajo stabilno strukturo ter biti enostavni za premikanje in vzdrževanje.

Za študentska stanovanja so najbolj primerne raztegljive mize, ki se prilagajajo številu oseb. Z njimi se optimalno izkoristi prostor, saj se po potrebi razširijo v dovolj veliko omizje za razširjeno družbo.

Veseli stoli ter zabavne mize za kuhinjo in jedilnico so predpogoj za kvalitetno študentsko življenje

Študentsko stanovanje je v prvi vrsti namenjeno študiju, zato mora biti prostor opremljen funkcionalno. Pomembna je organizacija v prostoru, ki jo najlažje dosežemo z večfunkcijskim in modularnim pohištvom. Tega potem tudi najlažje prilagajamo zabavi in druženju s kolegi po študiju.

Z barvitostjo pohištva in raznovrstnimi dodatki pa poskrbimo za mladosten pridih, ki prisodi okolju, v katerem čas preživljajo mladi ljudje.

Naročnik objave: vidaxl Marketplace Europe B.V.

  • © Dijaški.net 2000-2024
  • Vse pravice pridržane