KONS - Vabilo k prijavi novih umetniških projektov

  • Avtor: Uredništvo Dijaški.net
  • Objavljeno: 06.12.2019
  • Zadnja sprememba: 25.11.2019

Živimo v svetu, v katerem tehnološki napredek in njegovi učinki postajajo vedno bolj stvar nas vseh, ne glede na to, ali živimo na zahodni ali vzhodni hemisferi, na globalnem severu ali jugu. Hitro staranje prebivalstva, strateško delovanje ekonomskih velesil, prelomne tehnološke aplikacije, marginaliziranje in izključevanje družbenih skupin, napetosti med vladami in nevladnimi organizacijami, lokalni in mednarodni konflikti, podnebne spremembe, okoljski problemi in novi zdravstveni izzivi pred človeštvo postavljajo civilizacijske izzive, ki zahtevajo temeljit premislek in aktivno participacijo. Nove tehnologije s svojo emancipatorno nevtralnostjo ponujajo možnost opolnomočenja civilne družbe na eni strani, na drugi pa povečan nadzor in koncentracijo moči ter kapitala.

Projekt konS - Platforma za sodobno raziskovalno umetnost je namenjen spodbujanju prebojnih umetniških stvaritev in vzpostavitvi produkcijskega okolja, katerega cilj je navdihujoče okolje za ustvarjalce prihodnosti med otroki in mladimi ter za odločevalce in zainteresirane strokovnjake.

V okviru projekta konS bo podprtih 15 umetniških produkcij sodobne raziskovalne umetnosti, ki vsebinsko in formalno merijo na tematiziranje sodobne družbe, prešite s sodobnimi tehnologijami in njihovimi aplikacijami, ki bi jih bilo mogoče predvideti oz. napovedovati za bližnjo prihodnost. Umetniški projekti so lahko že v nastajanju ali pa so popolnoma novi

Rok prijave je: 20.12.2019!

Vabilo k prijavi pa na uradni spletni strani konS.

 

  • © Dijaški.net 2000-2024
  • Vse pravice pridržane