Matematika je univerzalni jezik

  • Objavljeno: 19.02.2022
  • Zadnja sprememba: 02.02.2022
  • sponzorirana objava

Njene aplikacije lahko najdemo v vsakdanjem življenju in na vsakem koraku.

Na Fakulteti za matematiko naravoslovje in informacijske tehnologije (FAMNIT) Univerze na Primorskem,  boste lahko študirali Matematiko (v slovenščini in angleščini) in Matematiko v ekonomiji in financah, po zaključku študija pa boste lahko svoje znanje poglobili tudi na magistrski in doktorski stopnji.

Matematiko je potrebno razumeti kot najbolj natančen jezik s katerim lahko zelo učinkovito opisujemo pojave okoli nas. Računalničar bo s pomočjo matematike razvijal nove programe in sisteme, biolog jo bo uporabil za razumevanje zapletenih genetskih značilnostih, bioinformatik pa bo z njeno pomočjo uredil in interpretiral velike količine podatkov.

Kompleksnost sveta je povzročila, da bodo v desetletjih, ki prihajajo potrebna interdisciplinarna znanja. Programska smer Matematika v ekonomiji in financah, ponuja širok nabor znanj s področja ekonomije in financ ter matematike in računalništva, s pomočjo katerih je danes najlažje narediti prve korake na relativno trdi in neizprosni karierni poti. 

Danes ima ekonomist ali finančnik, z dobrim znanjem matematike, neverjetno konkurenčno prednost. Ne samo, da z matematičnim jezikom lažje razmišlja o povsem družboslovnih fenomenih ampak je tudi sposoben poiskati odgovore na zelo kompleksne pojave v svetu ekonomije in financ. Posledično tudi ni presenetljivo, da se vsi študenti Matematike v ekonomiji in financah na UP FAMNIT, zdaj že tradicionalno, zaposlijo takoj po koncu študija. In mogoče kar je še bolj zanimivo, odprejo se jim karierne poti, ki jim ponudijo izjemne izzive in možnost dolgoročnega napredovanja na delovnih mestih v bančni, finančni in zavarovalniški industriji, pa tudi v čisto analitičnih državnih institucijah oz. v gospodarstvu.

Poleg Matematike in Matematike v ekonomiji in financah, FAMNIT ponuja še naslednje dodiplomske študijske programe:

Danes se odloči za jutri. Izberi znanost – izberi Famnit.

 

 

Naročnik objave: FAMNIT UP

  • © Dijaški.net 2000-2024
  • Vse pravice pridržane