Muzej spolno prenosljivih okužb

  • Avtor: Uredništvo Dijaški.net
  • Objavljeno: 12.12.2023
  • Zadnja sprememba: 12.12.2023

Ekipa programa SPO v nočnem življenju vabi v Muzej spolno prenosljivih okužb.

spo

Če ne veste kakšni so simptomi klamidije, gonoreje, sifilisa, HIV-a in ostalih spolno prenosljivih okužb (SPO), se lahko o boleznih podučite v Muzeju spolno prenosljivih okužb. Tam boste na  na zanimiv način izvedeli vse o njih, o varnem seksu, kondomu in testiranju na SPO.

Čeprav se ti mogoče zdi, da so te okužbe stvar preteklosti, pa to ni res, saj so predvsem med mladimi in moškimi, ki imajo spolne odnose z moškimi, v zadnjem desetletju spet v porastu.

O spolno prenosljivih boleznih na atraktiven način

Zato so ob 1. decembru, svetovnem dnevu boja proti aidsu, v središču Ljubljane (na Štefanovi 11) odprli Muzej spolno prenosljivih okužb, ki na atraktiven način ozavešča o SPO in nujnosti uporabe kondoma pri vsakem spolnem odnosu.

Žal SPO predvsem med mladimi zaradi nepoznavanja njihovih simptomov največkrat ostajajo neprepoznane in se tako brez težav širijo naprej. 

Zadnji dan za ogled: 12.12. od 12h do 18h

Muzej je odprt le še danes, 12. 12. 2023, do 18. ure. 

Ker je ozaveščevalne narave, je vstop vanj brezplačen. Projekt sofinancirata Ministrstvo za zdravje RS in Mestna občina Ljubljana, izvedbo muzeja pa je podprla tudi Četrtna skupnost Center MOL.

Več informacij lahko najdeš na Facebook strani dogodka.

  • © Dijaški.net 2000-2024
  • Vse pravice pridržane