Na Gimnaziji Franceta Prešerna poučujemo na daljavo že petnajst let

  • Objavljeno: 12.02.2021
  • Zadnja sprememba: 19.01.2021

V poučevanje na daljavo nas je privedla narava dela, ker se je na naši gimnaziji vedno šolalo veliko dijakov športnikov, ki so bili pogosto odsotni od pouka. Izobraževali so se tudi tako izvrstni športniki, kot so: Primož Roglič, brata Peter in Domen Prevc, Žan Košir, Vesna Fabjan, Anamarija Lampič, Grega Žemlja, Peter John Stevens, Štefan Hadalin, Alex Cisar  in mnogi drugi. Tudi danes se v vseh programih: športni oddelek ekonomske gimnazije, gimnazija in ekonomska gimnazija  izobražuje veliko dijakov športnikov.

V šolskem v letu 2021/22 vpisujemo tudi v NOV PROGRAM  – ŠPORTNI ODDELEK GIMNAZIJE, s tem se bomo lahko izognili omejitvi vpisa, ki smo ga imeli zadnja leta.

 

Avtorja eAsistent-a, naša nekdanja dijaka Vladimir Balukčić  in Mihael Mirt  si ob njegovem snovanju leta 2009 nista predstavljala, da bo prišel čas, ko bo celoten pouk potekal na daljavo. Na GFP smo ponosni, da nam je v pomoč pri pouku in izobraževanju na daljavo pripomoček, ki so ga razvili naši dijaki in ki ga uporablja mnogo slovenskih šol.

V drugem valu epidemije je bilo potrebno tudi ostale dejavnosti, ne le pouk, organizirati na daljavo. Devetošolci potrebujejo informacije, da se bodo lažje odločili, na kateri srednji šoli nadaljevati šolanje. V novembru smo začeli z mesečnimi virtualnimi dnevi odprtih vrat, obenem devetošolcem na videokonferencah, ki jih organizirajo sami, predstavljamo našo gimnazijo.

Posneli smo tudi različne predstavitvene filme. GFP lahko spoznajo skozi oči dijakov in profesorjev:

 

 

Svoje spomine in izkušnje s šolanjem na GFP so predstavili v svojih izjavah nekateri nekdanji in sedanji uspešni dijaki: Domen Prevc, uspešen smučarski skakalec, Alex Cisar, dvakratni mladinski svetovni prvak v biatlonu in zlati maturant, Vladimir Balukčić, podjetnik in ustanovitelj eAsistent-a, Vesna Fabjan, dobitnica olimpijske medalje v teku na smučeh, Katja Bidovec, fotografinja, prejemnica mnogih fotografskih nagrad, Tomaž Valjavec, poslovnež, vodja mednarodne ekipe strokovnjakov v Microsoftu, Neža Colja, odlična plesalka, ki je razpeta med treningi v Sloveniji in Italiji, od koder je njen soplesalec, Jernej Mišič, harfist, ki v italijanskem Vidmu obiskuje akademski študij in v Sloveniji GFP, in Jorg Zupan,  kulinarični mojster, dobitnik Michelinove zvezdice.

 

V teh zahtevnih časih je nujno, da čim kakovostneje in na različne načine posredujemo informacije tistim, ki jih nujno potrebujejo. Učenci devetih razredov se bodo morali, odločiti, kje bodo nadaljevali svojo izobraževalno pot, zato jim šolske in obšolske dejavnosti predstavljamo tudi na šolskem Facebooku in Instagramu.

Na Gimnaziji Franceta Prešerna  se trudimo, da bi dobili različne primerljive informacije in tako imeli moč in možnost kakovostne odločitve.

Naročnik objave: Gimnazija Franceta Prešerna

  • © Dijaški.net 2000-2024
  • Vse pravice pridržane