Nagradni natečaj: 'Ime maskote na Hrušici'

  • Avtor: Uredništvo Dijaški.net
  • Objavljeno: 10.01.2012
  • Zadnja sprememba: 21.12.2018
Narodni muzej Slovenije vas vabi, da predlagate ime maskote – rimskega vojaka, ki bo prepoznavni znak arheološkega parka Ad Pirum.
Arheo park Ad Pirum je arheološki park na Hrušici, prelazu ob cesti Logatec-Ajdovščina. Znotraj arheološkega parka je obiskovalcem na voljo majhna razstava, na kateri se lahko podrobneje seznanijo z najdiščem Ad Pirum, vojaško trdnjavo v sklopu poznoantičnega obrambnega sistema Claustra Alpium Iuliarum in obsežnim obrambnim sistemom trdnjav in zapornih zidov, ki je v burnem poznoantičnem obdobju ščitil Italijo in mesto Rim pred osvajalskimi vdori z vzhoda. V letu 2012 pa nameravajo v arheološkem parku urediti pot za obiskovalce in okolico in namestiti dodatne informativne table.

Svoje predloge pošljite na elektronski naslov sasa.rudolf@nms.si do vključno 31. 1. 2012, z zadevo »Ime maskote«. V prijavi pošljite ime maskote ter kratko utemeljitev izbire imena. Pripišite še svoje ime in priimek ter elektronski naslov.
Rezultati nagradnega natečaja bodo objavljeni 10. 2. 2012 na spletni strani Narodnega muzeja Slovenije. Nagrajenci bodo obveščeni po elektronski pošti.

Avtor zmagovalnega imena bo prejel dve vstopnici za Narodni muzej Slovenije na Prešernovi in Metelkovi v Ljubljani in lesen obesek za ogrlico v obliki neandertalčeve piščali. Med ostalimi sodelujočimi bomo izžrebali še dva nagrajenca, ki bosta prejela vsak po dve vstopnici za ogled Narodnega muzeja Slovenije na Prešernovi v Ljubljani.

Več o natečaju.
  • © Dijaški.net 2000-2024
  • Vse pravice pridržane