Naj dijak 2013/2014

  • Avtor: Uredništvo Dijaški.net
  • Objavljeno: 17.03.2015
  • Zadnja sprememba: 21.12.2018
Dijaška organizacija Slovenije objavlja poziv k vključitvi v projekt Naj dijak, s katerim vsako leto izbere Naj dijakinjo in Naj dijaka preteklega šolskega leta. Svoja predstavnika lahko izbere vsaka srednja šola, rok za oddajo kandidatur pa je 31. marec 2015.

Izbor za Naj dijakinjo in Naj dijaka letos poteka že peto leto. Namen izbora je nagraditi že aktivne dijake, ki so uspešni ne le na učnem področju, ampak se v prostem času ukvarjajo tudi z različnimi obšolskimi dejavnostmi, ki velikokrat ostanejo neopažene. Na DOS-u verjamejo, da lahko z zdravo mero tekmovalnosti pri sodelovanju v izboru Naj dijak spodbudijo dijake k doseganju še boljših rezultatov in ob enem motivirjo tiste dijake, ki še niso dejavni v obšolskih dejavnostih.

Svojega predstavnika in predstavnico za izbor lahko predlaga vsaka srednja šola prek šolske komisije, ki jo sestavljajo ravnatelj in dva dijaka. Ti skupaj izberejo dijakinjo in dijaka, za katera menijo, da ustrezata kriterijem izbora Naj dijak. Izbranima dijakoma nato izdajo potrdilo, kandidaturo s potrebnimi potrdili in dokazili pa potem vložita dijaka sama, najkasneje do 31. marca 2015.

Več o projektu, razpis,...
  • © Dijaški.net 2000-2024
  • Vse pravice pridržane