Odloči se za študij logistike

  • Objavljeno: 16.02.2021
  • Zadnja sprememba: 16.02.2021

Logistika in oskrbovalne verige sta temelj današnjega poslovnega okolja. Dinamičnost svetovne trgovine, nepredvidljive situacije (kot trenutna epidemija), ki zahtevajo takojšnjo prilagoditev novonastalim zahtevam kupcev, intenziven tehnološki razvoj, pametne rešitve, avtomatizacija in robotizacija, novi poslovni modeli in najsodobnejše informacijsko-komunikacijske rešitve… Vse to dela logistiko razburljivo, delo logista pa nikoli dolgočasno in rutinsko.

Današnji univerzitetno diplomirani logist mora biti opremljen s sodobnim znanjem logističnih sistemov ter procesov, predvsem pa mora v času študija pridobiti kompetence 21. stoletja.

In kje lahko vse to pridobiš bolje kot na edini specializirani fakulteti za logistiko v Sloveniji?

Fakulteta za logistiko je članica Univerze v Mariboru, a s sedežem v Celju in dislocirano enoto v Ljubljani.

Mednarodno akreditirani študijski programi Fakultete za logistiko vas opremijo z orodji, da boste lahko uspešno upravljali v teh dinamičnih industrijah prihodnosti. Vsebine se osredotočajo na analizo, načrtovanje, upravljanje in delovanje logistike in oskrbovalnih verig tako v proizvodnji kot storitveni dejavnosti. Poleg tipičnih upravljavskih logističnih znanj kot so transport, skladiščenje, distribucija, embaliranje, intralogistika, povratna logistika itd., pa zahteva uspešno upravljanje logistike tudi sodobna znanja informacijsko-komunikacijskih tehnologij, ekonomije, financ, prava, pa tudi znanje mehkih veščin od komuniciranja, izpolnjevanja zahtev in pričakovanj strank, ravnanja z zaposlenimi do učinkovitega delovanja v mednarodnih okoljih. Seveda ne moremo niti mimo zahtev sodobnega okolja, da v obzir razvoja vključuje trajnostne in zelene rešitve.

Z mednarodno akreditiranimi študijskimi programi dokazujejo, da so vsebine inovativne in da diplomanti pridobijo nova znanja, ustvarjajo ideje, tehnike, strategije in predlagajo rešitve, ki rešujejo obstoječe in prihodnje izzive logistike.

Študijske programe izvajajo na hibriden način, kar pomeni, da  se del obveznosti izvaja v predavalnici in del v online obliki. S tem študente pripravljajo na samostojno iskanje rešitev in na fleksibilnost. Hkrati pa tudi v razredu ne izvajajo klasičnega katedrskega predavanja, temveč je veliko timskega dela, dela v laboratorijih iz različnih logističnih področij, pripravljanja seminarskih del na realnih izzivih gospodarstva in javnega nastopanja.

Predvsem pa je pomembno, da imajo študenti višjih letnikov možnost izbire modulov, v katerega so integrirani različni inter- in transdiciplinarni predmeti, da poglobijo razumevanje izbranega področja.

Za več informacij o študiju logistike obiščite: Bodoči študenti (um.si).

Odločite se za študij logistike in si ustvarite kariero v razburljivem in vedno dinamičnem okolju.

 

Naročnik objave: Fakulteta za logistiko UM

  • © Dijaški.net 2000-2024
  • Vse pravice pridržane