Pesniški natečaj ob 13. slovenskih dnevih knjige

  • Avtor: Uredništvo Dijaški.net
  • Objavljeno: 03.03.2008
  • Zadnja sprememba: 21.12.2018

Vabimo vas k sodelovanju na pesniškem natečaju za najboljšo pesem ob 13. slovenskih dnevih knjige.

Natečaj za izvirno pesem na poljubno temo razpisuje Dijaška skupnost Ljubljana v sodelovanju z Društvom slovenskih pisateljev. Na natečaju lahko s po eno pesmijo sodelujejo vsi ljubljanski srednješolci in srednješolke. Žirija, v kateri bodo priznani člani Društva slovenskih pisateljev (Meta Kušar, predsednica; Majda Kne, članica; Marcello Potocco, član), bo med poslanimi prispevki izbrala zmagovalca in deset najboljših avtorjev.

Literarni večer z razglasitvijo nagrajencev bo 25. aprila ob 21. uri v Jazz clubu Gajo. Na večeru bodo lahko avtorji po želji sami interpretirali svojo pesem.
Po koncu natečaja bo izšla tudi knjiga, v kateri bodo zbrani najboljši prispevki. Knjigo bodo vsi avtorji prejeli brezplačno.

Avtorji naj pošljejo pesem v treh izvodih na naslov Dijaška skupnost Ljubljana, Kersnikova 4, 1000 Ljubljana, s pripisom PESNIŠKI NATEČAJ, najkasneje do 21. marca 2008. Pesmi naj bodo označene s šifro, v priloženi zaprti kuverti pa naj bodo podatki o avtorju (ime, priimek, naslov, šola, elektronski naslov, telefonska številka).

Za več informacij odklikajte sem.

  • © Dijaški.net 2000-2024
  • Vse pravice pridržane