Po študiju takoj služba. Najbolj iskani poklici so...

  • Objavljeno: 29.01.2021
  • Zadnja sprememba: 29.01.2021

Izobraževanje. »Sama sem se odločila za študij, ki ti omogoča vzporedno graditi tudi kariero. Tekom študija sem ustanovila svoje podjetje. Izbrala sem smer managment, saj me je prepričal izbor predmetov s področja ekonomije, vodenja, informatike in prava,« je pojasnila Tea Uršič, diplomantka 1. bolonjske štopnje študija managment na Alma Mater Europaea – ECM. Uspešna diplomantka je trenutno zaposlena v kabinetu župana Mestne občine Maribor. Dodaja še, da je dolgo iskala študij, ki bi ji omogočal predvsem praktičen prikaza predmetov ter kjer predvajajo strokovnjaki iz prakse. »To, da so vsa predavanja snemana in si jih lahko ogledaš kjerkoli, kadarkoli večkrat, je bila velika prednost, da sem skozi ves študij še pridno delala ter si nabirala izkušnje. Veliko lažje je, če po diplomi lahko morebitnemu delodajalcu predložiš še vse izkušnje, ki si si jih nabral že tekom študija, « še zaključi Uršičeva.

Še vedno jih primanjkuje

Po podatkih Statističnega urada RS izrazito narašča povpraševanje po visoko izobraženih kadrih s področja zdravstva, nege, fizioterapije in managmenta. Epidemija pa je pokazala, da je največji manjko na področju zdravstvenih poklicev. V porastu pa je povpraševanje tudi po poklicih, kjer je potreben visoko izobražen kader s področja digitalizacije. »Poleg tega, da v Sloveniji kronično primankuje fizioterapevtov in zdravstvenih negovalcev, je v Avstriji stanje še slabše. Delodajalci pri severnih sosedi celo štipendirajo študente iz Alma Mater, da si tako pridobijo in zagotovijo visoko izobražen kader za delo v njihovih zdravstvenih in rehabilitacijskih zavodih,« so pojasnili v mednarodni pisarni Alma Mater Europaea – ECM.

Alma Mater Europaea – ECM vabi na informativne on line dneve v petek, 12. februarja 2021, ob 11.00 in 16. uri, ter v soboto, 13. februarja 2021, ob 11.00. Več informacij ter prijava je mogoča na  www.almamater.si. Učitelji in študenti bodo predstavili prednosti študija za zaposljive poklice, in sicer fizioterapije, managmenta, zdravstvene nege, socialne gerontologije, arhivistike, humanistike, plesa -koreografije, spletnih in informacijskih tehnologij.

 Poteguj se za Apple Mac Book in iPad

Vzporedno pa na FB strani Alma Mater Europaea – ECM poteka nagradna igra, kjer sta glavni nagradi Apple MacBook Air M1 in Apple iPad.

 

Naročnik objave: Alma Mater Europaea

  • © Dijaški.net 2000-2024
  • Vse pravice pridržane