Poletne aktivnosti za mlade 2022

  • Avtor: Uredništvo Dijaški.net
  • Objavljeno: 20.07.2022
  • Zadnja sprememba: 20.07.2022

Slovenska filantropija je objavila katalog poletnih prostovoljnih aktivnosti za mlade.

“Če želiš počitnice preživeti na drugačen način, prispevati svoj delček za boljši svet in se srečati z vrstniki, ki jim ni težko pomagati drugim, te vabimo v prostovoljstvo!” sporočajo iz Slovenske filantropije.

Katalog aktivnosti s širokim naborom

Vabijo k sodelovanju v aktivnostih, ki bodo med poletnimi počitnicami 2022 potekale v različnih krajih po Sloveniji, marsikatero aktivnost pa lahko izvajate tudi od doma. 

Pomagajte v pisarni, pri delavnicah z otroci, prevzemajte donatorska kosila in hrano iz trgovin, pomagajte pri izvedbi mladinskih festivalov, starostniko berite knjige, animirajte otroke, polnite knjigobežnice z novimi knjigami, ipd.

Za mlajše in malo starejše

V tokratnem poletnem katalogu so zbrane aktivnosti, namenjene mladim prostovoljcem do 30. leta. Nekatere so primerne tudi za mladoletne, in so na vrhu označene z zeleno roko – znakom »Mladim prostovoljcem prijazna organizacija«. To pomeni, da za mlade prostovoljce poskrbijo usposobljeni mentorji, ki mlade uvedejo v delo, jih pri tem spremljajo, spodbujajo in jim zagotavljajo varne pogoje dela.

Na seznamu pa so tudi aktivnosti označene z modrim znakom. Modri znak (roke) označuje aktivnosti, ki so medgeneracijske obarvane.

Pogumno v svet novih znanj in poznanstev! Več informacij najdete tule.

  • © Dijaški.net 2000-2024
  • Vse pravice pridržane