Poletne bralne dogodovščine

  • Avtor: Uredništvo Dijaški.net
  • Objavljeno: 30.06.2024
  • Zadnja sprememba: 03.07.2024

V Mestni knjižnici Ljubljana vse otroke in mlade vabijo k poletnim bralnim dogodivščinam!

poletavci mklBranje je zabavno, branje poveča tvoje splošno znanje, branje te sprosti in te razveseli, branje stimulira tvoje možgane in branje izboljša tvojo koncentracijo.

In najboljša novica? Med poletjem je časa inpriložnost za branje res ogromno! Zato lahko postaneš poletavka ali poletavec …

Kako lahko sodeluješ?

Če imaš od sedem do dvanajst let, si med poletnimi počitnicami izberi 30 dni in beri 30 minut na dan. Vse, kar prebereš, zabeleži v svoj posebni bralni seznam. Odrasli pa naj s podpisom potrdijo tvoje bralne dosežke. Vpiši svoje podatke na hrbtno stran seznama in ga najkasneje do 10. septembra oddaj v knjižnici, na spletni strani www.poletavci.si ali pa pošlji po pošti.

Če imaš več kot dvanajst let, vendar ne več od šestnajst, imaš poseben izziv. Preberi tri obsežnejše knjige po lastni izbiri in oddaj svoje mnenje o prebranem prav tako do 10. septembra na spletni strani www.najpoletavci.si.

Prejmi majico, priznanje in morda tudi nagrado

Vse, ki boste pravočasno oddali svoje sezname ali mnenja o prebranem, vabimo konec septembra na zaključno prireditev, kjer boste prejeli majico in priznanje ter se pridružili vznemirljivemu žrebanju nagrad.

Poletavci in Najpoletavci boste jeseni v šoli po predhodnem dogovoru z mentorjem priznanje za bralni dosežek uveljavili kot eno prebrano knjigo za Bralno značko.

Pridruži se in s pol ure branja na dan bomo skupaj pregnali dolgčas stran!

Več informacij poišči na spletni strani Mestne knjižnice Lubljana.

  • © Dijaški.net 2000-2024
  • Vse pravice pridržane