Pred vrati je rok za prenos prijave za vpis na drugo srednjo šolo

  • Avtor: Uredništvo Dijaški.net
  • Objavljeno: 20.04.2021
  • Zadnja sprememba: 20.04.2021

22. april 2021 je zadnji dan za prenos prijave na drugo srednjo šolo. Če se ti zdi, da bi bil zate bolj primeren drug program ali druga srednja šola ga nikar ne zamudi!

Na spletni strani MIZŠ je bilo 16. aprila 2021 objavljeno številčno stanje oddanih prijav na srednje šole ter z njim tudi zadnje omejitve vpisa. Sedaj imate kandidati možnost, da do 22. 4. 2021 do 14. ure svojo prijavo iz kakršnikoli razlogov prenesete na drug izobraževalni program ali na drugo srednjo šolo.

Kako lahko prenesete svojo prijavo?

Prenos prijav bo tudi letos potekal elektronsko. Na izbrano srednjo šolo, kjer ste oddali prvotno prijavnico, na elektronski naslov svetovalnega delavca posredujete skenirano/fotografirano izjavo o prenosu prijavnice. Izjava mora biti podpisana z vaše strani in strani vaših staršev. V izjavi pisno zaprosite, da vas svetovalni delavec odjavi kot kandidata na programu, za katerega ste oddali prvotno prijavnico in prijavnico posreduje na drugo šolo, kamor bi prijavo želeli prenesti.

Hkrati vam predlagamo, da spremljate tudi informacije, ki jih bodo v zvezi z izvedbo prijavno – vpisnega postopka vse srednje šole sproti objavljale na svojih spletnih straneh.

Srečno!

  • © Dijaški.net 2000-2024
  • Vse pravice pridržane