Pridi na FERI!

  • Avtor: Uredništvo Dijaški.net
  • Objavljeno: 06.02.2019
  • Zadnja sprememba: 14.01.2019

Študij na FERI je zate pravi, če si radoveden/a in vedoželjen/a ter si želiš perspektivno prihodnost. Če te zanimajo novi izzivi, znanost in iskanje odgovorov!

Vabljeni, da si TUKAJ ogledate video o fakulteti ali pa preberite spodnji opis ter nas bolje spoznajte.

Fakulteta za elektrotehniko, računalništvo in informatiko (FERI) je danes največja fakulteta Univerze v Mariboru. Na fakulteti letno študira približno 2000 študentov, zaposlenih je okrog 300 sodelavcev. FERI je fakulteta s tradicijo, saj zgodovina poučevanja sega v leto 1959, ko je bila ustanovljena takratna Višja tehniška šola. Le-ta je leta 1973 prerasla v Visoko tehniško šolo in nato leta 1985 v Tehniško fakulteto. V letu 1995 se je Tehniška fakulteta razdelila na štiri samostojne fakultete.

FERI ponuja veliko izbiro atraktivnih študijskih programov, smeri in modulov, ki vzpodbujajo ustvarjalnost in inovativnost. Sodobne in atraktivne učne metode, dodatna izobraževanja, ekskurzije, izobraževanje na tujih univerzah (mobilnost) in udeležba na raznih tekmovanjih,  naredijo študij še zanimivejši in kvalitetnejši. Fakulteta se lahko pohvali z visokim standardom sodobno opremljenih predavalnic in laboratorijev.

Z zaposlitvijo diplomanti FERI nimajo težav, saj po raziskavah spadajo med 20 najbolj zaželenih profilov oz. poklicev. Večina študentov dobi pomembne izkušnje ter ponudbe za zaposlitev že v času svojega študija oz. ko se le-ta bliža koncu.

Več informacij najdeš na spletni strani PRIDI NA FERI, vabimo pa te tudi, da nas obiščeš na informativnem dnevu!

  • © Dijaški.net 2000-2024
  • Vse pravice pridržane