Projekt DODAJ (nekaj smiselnega) za večjo aktivacijo mladih

  • Avtor: Uredništvo Dijaški.net
  • Objavljeno: 30.10.2023
  • Zadnja sprememba: 30.10.2023

Želite sodelovati v demokratičnih participativnih procesih na občinski ravni? Ne spreglejte tega projekta!

Društvo PiNA že več kot dvajset let spodbuja družbeno odgovorne prakse in krepi kulturo dialoga. Maja so začeli izvajati nov projekt, z naslovom DODAJ (nekaj smiselnega), v okviru katerega si želijo spodbuditi vključevanje mladih v procese na občinski ravni.

O projektu DODAJ (nekaj smiselnega)

Sodelovanje mladih pri odločanju je bistveno za spodbujanje demokratičnih načel in vrednot. Vendar so mladi pogosto premalo zastopani v političnem procesu in odločanju na različnih ravneh. Ta premajhna zastopanost lahko povzroči pomanjkanje pozornosti do vprašanj, povezanih z mladimi, ki so ključnega pomena za trajnostni razvoj in blaginjo naše družbe. Poleg tega študije kažejo, da se mladi počutijo ločene od političnega sistema in demokratičnega procesa, kar vodi v apatijo, frustracije in nezanimanje za državljansko življenje.

Aktiviraj se s sodelovanjem v vprašalniku

V okviru projekta DODAJ nekaj smiselnega si želijo spodbuditi vključevanje mladih med 16. in 30. letom starosti v participativne procese na občinski ravni.

V tem vprašalniku želijo izvedeti več o tvoji udeležbi, potrebah in željah: v kolikšni meri si vključen/-a v javno življenje na lokalni ravni, na katerih področjih si najbolj aktiven/-na ter če in kako bi želel/-a igrati večjo vlogo pri razvoju lokalnega okolja.

Vprašalnik lahko najdeš na tej povezavi, več informacij o PiNI in projektu pa tule.

  • © Dijaški.net 2000-2024
  • Vse pravice pridržane