Rezultati NPZ za devetošolce so znani

  • Avtor: Uredništvo Dijaški.net
  • Objavljeno: 01.06.2021
  • Zadnja sprememba: 01.06.2021

Skoraj mesec dni po zaključku letošnjega Nacionalnega preverjanja znanja za osnovnošolce so na Republiškem izpitnem centru objavili rezultate za 9. razred.

V začetku maja ste se učenci 6. in 9. razreda osnovne šole usedli za testne pole in preizkusili svoje znanje materinskega jezika, matematike, tujega jezika ter izbranega tretjega predmeta.

Rezultati za devetošolce pa so (z EMŠO številko in geslom) od danes na voljo na uradni spletni strani RIC. Ste jih pregledali? Pa ste zadovoljni z rezultati?

Opozorilo: V primeru večjega vpisa kandidatov na izbrano srednjo šolo bodo srednje šole upoštevale število zbranih točk iz vseh obveznih predmetov. Nacionalno preverjanje znanja se upošteva zgolj, če je več kandidatov na spodnji meji zbralo isto število točk iz vseh obveznih predmetov. 

Namen NPZ-ja v letošnjem letu še bolj pomemben

Temeljni cilj tega preizkusa je pridobiti dodatne informacije o znanju učencev –  informacije o dosežkih NPZ pa bodo namenjene za poglobljeno analizo znanja generacije, ki se je v lanskem in letošnjem šolskem letu zaradi zdravstvene empidemije pretežno šolala na daljavo. 

  • © Dijaški.net 2000-2024
  • Vse pravice pridržane