Slovenski kvizum: Kako dobro poznaš slovenske izume?

  • Avtor: Uredništvo Dijaški.net
  • Objavljeno: 29.04.2021
  • Zadnja sprememba: 29.04.2021

Poznaš slovenske dosežke in inovacije? Odgovori na 5 vprašanj in preveri, ali je morda že čas za obisk knjižnice ali pa vsaj Googla. ;)

Znaš odgovoriti na spodnja vprašanja?

  1. Imajo vizijo graditi lastne rakete in eno od njih kot prva amaterska ekipa na svetu poslati v Zemljino orbito. Tako pravijo v ekipi Spacelink. Kdo jo sestavlja?
  2. Kako se imenuje privlačna napravica, s katero lahko pokličeš svoje izgubljene predmete (ključe, telefon itn.)?
  3. V sodelovanju z vesoljsko agencijo Nasa slovenski DUOL razvija balone za skladiščenje. Kje?

Vprašanja so povzeta po Kvizumu, kratkem kvizu, kjer lahko spoznavaš in odgovarjaš na zanimiva vprašanja o slovenskem inženirstvu in znanosti. 5 vprašanj na kviz, neskončno možnosti in variacij ponavljanja – nekaj za zabavo in učenje istočasno.

Inženirke in inženirji bomo!

Kvizum je del projekta Inženirke in inženirji bomo!, ki je namenjen promociji inženirskih, tehnoloških in naravoslovnih poklicev ter inovativnosti med dijaki vodilnih slovenskih gimnazij. 

Projekt povezuje že več kot 70 organizacij in je naslovil že preko 5.600 mladih. Novembra 2014 pa mu je predsednik Republike Slovenije Borut Pahor podelil častno pokroviteljstvo.

Glavna ideja je mlade spodbuditi k razmisleku: v čem sem dober, kaj me veseli in kaj okolje potrebuje. In rezultati se že kažejo v povišanem interesu za tehnične in naravoslovne poklice. Si za?

KLIKNI in reši kviz.

  • © Dijaški.net 2000-2024
  • Vse pravice pridržane