Slovenski osnovnošolci na WWF akademiji v Avstriji

  • Avtor: Uredništvo Dijaški.net
  • Objavljeno: 28.10.2011
  • Zadnja sprememba: 21.12.2018

Letos so na enotedenski akademiji v Illmitzu v avstrijski pokrajini Seewinkel sodelovale ekipe osnovnošolcev iz devetih držav: Bolgarije, Hrvaške, Madžarske, Makedonije, Romunije, Slovaške, Srbije, Ukrajine in Slovenije. Skozi delavnice in dejavnosti na prostem so strokovnjaki World Wide Fund for Nature (WWF) učencem in učiteljem predstavili letošnje teme tekmovanja: 'Ekološki odtis - globalni učinki potrošništva', 'Donava – Evropska dovodnica' in 'Dejavni državljani - vključevanje in motiviranje drugih'.

Slovenijo so zastopale štiri osnovne šole: Osnovna šola Gornja Radgona, OŠ Poljane iz Ljubljane, OŠ Ormož in OŠ Središče ob Dravi. Na začetnem srečanju, ki je potekal med 22. in 27. oktobrom 2011 so imele šole priložnost, da predstavijo svoje ideje in projekte, ki jih bodo razvijale v naslednjih osmih mesecih, vse do predstavitve zmagovalnih projektov junija 2012 v Romuniji.

Projektna skupina z OŠ Gornja Radgona (3 učitelji in 10 osnovnošolcev) si je izbrala temo Ekološki odtis in sodelujejo z nalogo Skrbi nas za naše vodne vire, osnovnošolci z OŠ Ormož pa so si izbrali temo Ekološki odtis naše šole.

"Že četrto leto projekt povezuje učence in učitelje ljubitelje narave iz različnih držav in kultur. Polni smo pričakovanja glede idej, ki jih bodo uresničili v letošnjem šolskem letu," je o projektu povedala Barbara Taušer, vodja programa ohranjanja narave pri WWF Avstrija.

Več informacij o projektu najdete na njegovi spletni strani.

  • © Dijaški.net 2000-2024
  • Vse pravice pridržane