Slovenski šolarji sodelujejo v mednarodni šolski okoljski pobudi

  • Avtor: Uredništvo Dijaški.net
  • Objavljeno: 06.10.2013
  • Zadnja sprememba: 21.12.2018

Trije razredi slovenskih šol so bili letos del mednarodne šolske iniciative Evropske šole za Zemljino življenje, ki jo organizirata WWF in ERSTE Fundacija. Iniciative se je letos udeležilo 33 ekip učencev in učiteljev, ki prihajajo iz Avstrije, Bulgarije, Hrvaške, Češke, Madžarske, Moldavije, Romunije, Srbije, Slovaške, Slovenije in Ukrajine. Prek delavnic in aktivnosti na prostem so dobili vrsto podatkov o različnih temah varstva okolja. Razredi pa bodo preko šolskega leta udejanjali individualne eko projekte.

Do konca šolskega leta bodo učenci razvijali in izvajali projekte varstva narave, ki so v celoti prepuščeni njihovi kreativnosti. Razvoj projektov bo mogoče spremljati preko bloga, na katerem bodo šole vodile svoje dnevnike, delile fotografije in videe o svojih projektnih izkušnjah.

Junija 2014 se bodo učenci in učitelji ponovno srečali v Romuniji na velikem zaključnem dogodku, na katerem bodo predstavili svoje aktivnosti v podporo varstvu narave, delili izkušnje drug z drugim in razvijali ideje za skupne čezmejne akcije v naslednjem šolskem letu.

Več informacij ...

  • © Dijaški.net 2000-2024
  • Vse pravice pridržane