Ste varni na spletu?

  • Avtor: Uredništvo Dijaški.net
  • Objavljeno: 14.02.2022
  • Zadnja sprememba: 14.02.2022

Varna uporaba interneta je ena od temeljnih kompetenc vsakega posameznika.

Vsako leto 9. februarja obeležujemo Svetovni dan varne uporabe interneta. Safe.si, spletno mesto namenjeno osveščanju o varni rabi interneta in mobilnih naprav so letošnji dan posvetili temi spletnih prevar, zavajanj in neresničnih vsebin na spletu. te imajo lahko namreč negativne vplive na mlade uporabnike interneta. “Internet je okolje, kjer lahko kdorkoli objavi skoraj karkoli. Vsebine pa niso vedno preverjene in verodostojne, včasih je za njimi skrit komercialni interes ali celo nedobronamerni motiv,” pravijo na Safe.si.

Izboraževanje za vsak slučaj?

Mestna knjižnica Ljubljana ob dnevu varne uporabe interneta vabi na izobraževanje, na katerem boste spoznali pomen zasebnosti in varnosti na internetu. Seznanili se boste z različnimi prevarami, spletnim nasiljem in posledicami prekomerne uporabe naprav. Spoznali pa boste tudi posledice naše nekritične rabe aplikacij in nepremišljenih objav na družabnih omrežjih ter delovanje internetnega mehurčka.

Izobraževanje bo potekalo jutri, 15. februarja 2022 od 18h do 19:30h na spletu. Prijavite se na e-naslovu izobrazevanja@mklj.si.

  • © Dijaški.net 2000-2024
  • Vse pravice pridržane