Štiri slovenske šole so del največje evropske učilnice

  • Avtor: Uredništvo Dijaški.net
  • Objavljeno: 06.10.2013
  • Zadnja sprememba: 21.12.2018

Slovenija je med 15 državami vključena v mednarodno šolsko mrežo ACES. Vsako leto poteka natečaj za čezmejni šolski projekt. Med 30. septembrom in 4. oktobrom predstavniki izbranih šol sodelujejo na začetnem dogodku v Bukarešti – letos so bile izbrane štiri slovenske šole. Skupaj pa bo pri 44 projektih sodelovalo 105 šol.

Osnovna šola Vransko-Tabor bo v letošnjem letu ustvarjala skupaj z gimnazijo iz Romunije v projektu Smej se z mano, ne meni (Laugh with me not at me). Škofijska gimnazija Vipava se je povezala z gimnazijo iz Opatije na Hrvaškem v projektu Prave barve – vsi mi smo čudoviti ljudje (True colours – we are all wonderful people). Gimnazija Ptuj bo ustvarjala skupaj s šolo iz Črne gore v projektu Potopimo se v različnost (Dive in diversity). Gimnazija Bežigrad pa bo letos sodelovala s šolama iz Kosova in Slovaške v projektu Drugačen? Čudovito! (Different? Wonderful!).

ACES ni kot običajna šola, ampak dinamičen izobraževalni prostor, ki ponuja različne priložnosti za doseganje znanja in sposobnosti, in katerega bistvo je raznolikost!

  • © Dijaški.net 2000-2024
  • Vse pravice pridržane