Študij na FIŠ je naložba v prihodnost

  • Objavljeno: 15.02.2022
  • Zadnja sprememba: 14.02.2022
  • sponzorirana objava

Na Fakulteti za informacijske študije v Novem mestu (FIŠ) do veščin za poklice prihodnosti – tudi prek predavanj in vaj v virtualnem okolju.

FIŠ je prva in edina javna fakulteta v Novem mestu, ki ponuja tako brezplačen redni študij kot izredni študij s področja računalništva in spletnih tehnologij, informatike ter podatkovnih znanosti.

Ne spreglejte! Z novim študijskim letom bodo študenti vseh študijskih programov lahko na predavanjih in vajah sodelovali tudi virtualno. Vsakdo bo lahko izbiral, ali se bo predavanj in vaj udeležil v živo na fakulteti v Novem mestu ali pa se jim bo pridružil preko spleta.

 

Vsi študijski programi izobražujejo za poklice prihodnosti. Podroben pogled na trg dela kaže, da je odločno primanjkuje inženirjev s področja računalništva, informatikov ter podatkovnih analitikov. Zato diplomanti FIŠ hitro najdejo zaposlitev v gospodarstvu, javni upravi ali pa ustanovijo svoje podjetje.

Na prvi, dodiplomski, stopnji FIŠ ponuja izobraževanje na dveh področjih: računalništvu in informatiki. Na bolj razvojno oz. programersko usmerjenem visokošolskem strokovnem študijskem programu Računalništvo in spletne tehnologije izobražujejo kadre za poklice, kot so razvijalec in analitik programske opreme, razvijalec spletnih rešitev, upravljalec podatkovnih baz. Letos bo na tem študijskem programu prvič možen tudi brezplačen redni študij, za katerega je na voljo 50 vpisnih mest.

Nepogrešljivo je tudi znanje, kako informacijske rešitve primerno vpeljati in vzdrževati v vseh vrstah organizacij. Temu je namenjen visokošolski strokovni študijski program Informatika v sodobni družbi, ki povezuje informacijska, poslovna in družboslovna znanja, kar diplomantom omogoča zaposlitev v široki paleti delovnih mest. Tudi na ta študijski program se kandidati lahko vpišejo redno (na voljo je 70 vpisnih mest) ali izredno.

Oba študijska programa sta brezplačna tudi za redno zaposlene, saj se lahko redno vpišejo vsi, ki na tej stopnji študija še niso ponavljali letnika ali zamenjali študijskega programa.

Po podatkih fakultete je večina njihovih diplomantov ob zaključku študija že zaposlenih ali pa zaposlitev dobijo kmalu po končanem študiju. Veliko je tudi povpraševanja različnih podjetij po študentih informatike in računalništva neposredno na fakulteto – tako preko kariernega centra kot tudi neposredno pri predavateljih – kar dodatno potrjuje veliko potrebo po kadrih, ki jih v okviru študijskih programov izobrazi FIŠ.

K tem odličnim zaposlitvenim možnostim prispeva kombinacija vrhunskih strokovnjakov iz prakse in mednarodno uveljavljenih raziskovalcev. To dokazujejo tako njihove znanstvene objave v najvišje rangiranih mednarodnih revijah kot tudi nacionalni in mednarodni raziskovalni ter razvojni projekti fakultete.

FIŠ je vključena tudi v konzorcij HPC RIVR, pri čemer je njen superračunalnik Trdina del najzmogljivejše superračunalniške infrastrukture v Sloveniji. Zainteresirani študenti imajo tako tudi možnost dostopa do pridobivanja praktičnih znanj s področja superračunalništva na najboljši opremi.

Na FIŠ lahko študirate na vseh treh stopnjah: od visokošolskega študija do doktorata. Posamezne študijske programe lahko podrobneje spoznate na spletni strani fakultete. Od ustanovitve leta 2008 do danes se fakulteta lahko pohvali z dobrim sodelovanjem z regionalnim gospodarstvom, odličnimi raziskovalnimi projekti in več generacijami uspešnih in zadovoljnih diplomantov, ki zasedajo odlična delovna mesta.

Prvi prijavni rok za vse dodiplomske študijske programe je že odprt in bo trajal do 18. marca 2022. Za več informacij jih lahko osebno obiščete, pišete na referat@fis.unm.si ali pokličete na številko 07 37 37 884.

 

Naročnik objave: FIŠ Novo mesto

  • © Dijaški.net 2000-2024
  • Vse pravice pridržane