SVŠGUGL – šola s tradicijo, uspehi in ambicijami

  • Objavljeno: 02.02.2024
  • Zadnja sprememba: 20.02.2024
  • sponzorirana objava

Srednja vzgojiteljska šola, gimnazija in umetniška gimnazija Ljubljana je šola z več kot 70-letno tradicijo, uspehi in ambicijami.

Naša vizija je razvoj v smeri kvalitetne, ustvarjalne in uspešne šole. Dijakom posredujemo sodobna znanja in razvijamo samostojno, kritično mišljenje in odgovorno ravnanje, z zgledom vzgajamo za strpnost in spoštovanje, razvijamo nadarjenost, ustvarjalnost in sposobnost za umetniško izražanje.

Na šoli izvajamo štiri programe: program predšolska vzgoja, program gimnazija in dve smeri umetniške gimnazije  - smer sodobni ples in smer gledališče in film. Pouk na Srednji vzgojiteljski šoli, gimnaziji in umetniški gimnaziji Ljubljana poteka v učilnicah opremljenih s sodobno video in računalniško tehnologijo, pouk na umetniški gimnaziji poteka tudi v sodobnih plesnih in gledaliških dvoranah, filmskih in glasbenih studiih ter učilnicah prirejenih za odrske nastope. Pouk je dopolnjen s praktičnim delom, z vajami in  laboratorijskim delom, mednarodnimi projekti ter ekskurzijami, delavnicami, obiski kulturnih prireditev, tabori in športnimi dnevi. Na podlagi želja dijakov na šoli vsako leto izvajamo veliko različnih krožkov in tečajev. Šola ima tudi brezžični dostop do interneta, vsak dijak ima na voljo svojo garderobno omarico. Pouk poteka na dveh lokacijah za Bežigradom, ki sta blizu druga drugi.

Tekom izobraževanja naši dijaki dosegajo dobre rezultate. Izpostavili bi uspešno napredovanje dijakov ob koncu šolskega leta in zanemarljiv osip. Uspešnost na poklicni maturi je nad slovenskim povprečjem, na maturi pa primerljiva s slovenskim povprečjem.

Šolo v šolskem letu 2023/2024 obiskuje 988 dijakov in dijakinj, zaposlenih pa je več kot 100 učiteljev in učiteljic. Posebnost naše šole predstavljalo različni programi, ki se med seboj prepletajo in prav izkoriščanje sinergije pomeni dodatno kakovost pri različnih šolskih in interesnih dejavnostih.

 

Naročnik objave: SVŠGUGL

  • © Dijaški.net 2000-2024
  • Vse pravice pridržane