Univerze iz vsega sveta se bodo predstavile v Ljubljani. Prideš pogledat?

  • Avtor: Uredništvo Dijaški.net
  • Objavljeno: 06.11.2019
  • Zadnja sprememba: 12.11.2019

V Ljubljani se bo zgodil mednarodni izobraževalni sejem World Education Fair, kjer se bo predstavilo več kot 30 izobraževalnih institucij iz celega sveta. Učencem, dijakom in študentom bodo na voljo informacije iz prve roke v zvezi s študijem v tujini, študentskih štipendijah in posojilih.

Ljubljanski hotel Slon se bo za en dan spremenil v mednarodno izobraževalno središče, kjer bodo slovenski dijaki in študenti spoznali predstavnike vodilnih tujih univerz ter elitnih srednjih in jezikovnih šol. Ti bodo bodočim študentom in njihovim družinam predstavili svoje izobraževalne ustanove in študijske programe. Nudili bodo tudi podrobne informacije o pogojih v postopku prijave za izobraževanje, financiranju in nastanitvi v državah, ki bodo zastopane na sejmu (Velika Britanija, Avstrija, Nizozemska, Danska, Švica, Portugalska, Luksemburg, ZDA, Saudova Arabija in Hrvaška).

Na dogodku bodo študentom in bodočim študentom predstavljene številne oblike izobraževanja za različne starosti: jezikovni tečaji v tujini, študij na prestižnih internatnih šolah, dodiplomski in podiplomski študiji, MBA programi, test poklicne orientacije ter izpit za certifikat znanja angleščine IELTS.

Dijaki, ki še niso čisto prepričani o tem, kaj bi želeli študirati in ki še odkrivajo svoje potenciale, se bodo na sejmu lahko prijavili tudi na karierne teste in na test MyUniChoices, ki jim bo ponudil vpogled v to, katera področja so jim blizu, kje se skrivajo njihovi neodkriti talenti in kateri tipi študijskih programov bi bili zanje najboljši.

Prestavitev študijskih programov, ki jih v Sloveniji ni

Čeprav imamo v Sloveniji velik nabor študijskih programov in raznih izobraževalnih tečajev, pa so nekatere stroke še vedno zelo slabo zastopane. In prav tu se skriva pomembna dodana vrednost Mednarodnega sejma izobraževanja. Na dogodku se bo namreč predstavilo kar nekaj tujih univerz, ki nudijo možnost študija, ki ga slovenski izobraževalni sistem še ne pozna. Na sejmu bodo med drugim predstavili tudi študij Kriminalne psihologije, Avtomobilskega oblikovanja, Oblikovanja računalniških iger, Študij kognitivne znanosti in umetne inteligence, Menedžment prireditev, Investicijski menedžment, Študij nevroznanosti, vede o konjih in mnogo drugih. Na sejmu se bo predstavila tudi univerza King Abdullah University of Science and Technology iz Saudove Arabije, ki v Slovenijo prihaja s profesorjem Dr. Khaledom Nabilom Salamo, ki je doktorat pridobil na prestižni Univerzi Stanford.

Kaj pa študij v Veliki Britaniji po Brexitu?

Na sejmu bodo na voljo najbolj aktualne informacije o tem, kaj se bo za evropske študente, ki študirajo ali si želijo študirati v Veliki Britaniji, spremenilo po Brexitu. Obiskovalci bodo dobili tudi informacije o štipendiranju, posojilih in sofinanciranju študija za študijsko leto 2020/21 v primeru, da Velika Britanija zares izstopi iz Evropske Unije.

Število slovenskih študentov na tujih univerzah narašča iz leto v leto, po podatkih organizatorja sejma, svetovalne agencije IntegralEdu iz Ljubljane, je med slovenskimi dijaki največ zanimanja za študij na Nizozemskem in v Veliki Britaniji.

     
  ​ Vstop na sejem je brezplačen, zaželjena pa je predhodna prijava, ki jo opravite tukaj.  
     

 

O organizatorju projekta

Skupina INTEGRAL ima več kot 25 let izkušenj na področju svetovanja dijakom, študentom, staršem in vsem, ki se zanimajo za izbiro najboljših izobraževalnih programov in izobraževalnih ustanov v tujini, srednjih šol, univerzitetnih in jezikovnih centrov. Predstavljajo več kot 500 vodilnih izobraževalnih institucij po vsem svetu. World Education Fair je eden izmed največjih svetovalnih projektov v Evropi, ki predstavlja najnovejše trende izobraževanja v tujini, povezanih s profesionalno perspektivo. Sejme skupina Integral organizira že več kot 15 let.  Zadnja dva World education Fair sejma sta se zgodila letos oktobra v Romuniji in v Bolgariji, skupaj pa ju je obiskalo skoraj deset tisoč obiskovalcev.

  • © Dijaški.net 2000-2024
  • Vse pravice pridržane