Ustvarjalni natečaj za osnovnošolce 'Pismo poslancem'

  • Avtor: Uredništvo Dijaški.net
  • Objavljeno: 06.10.2013
  • Zadnja sprememba: 21.12.2018

Natečaj Pismo poslancem je namenjen učencem od 7. do 9. razreda osnovne šole. Cilj natečaja je spodbuditi učence, da razmišljajo o družbi in o dogajanju okoli njih, o vrednotah kot so poštenost, pravičnost, enakopravnost, o posledicah, do katerih lahko pride, kadar posameznik ter družba teh vrednot ne gojita in razvijata. Obenem pa še kako je mogoče z demokracijo in aktivno participacijo vplivati na družbo in posamezne nosilce oblasti.

Na natečaj se prijavijo osnovne šole, ki nato vsaj eno šolsko uro pri enem izmed družboslovnih predmetov namenijo področju integritete posameznika in temeljnim vrednotam v soodvisnosti s pojavom korupcije v družbi. Učenci bodo nato pri predmetu slovenski jezik napisali spis v dolžini med 500 in 750 besed v obliki pisma poslancem. V pismu bodo razmišljali o aktualnih problematikah in kaj v prihodnosti Republike Slovenije na tem področju od poslancev pričakujejo. Pri tem naj se do problematike kritično opredelijo z vidika zgoraj omenjenih vrednot.

Vsaka sodelujoča šola bo nato do 11. novembra 2013 15 najboljših, najbolj izvirnih in domiselnih pisem posredovala Komisiji za preprečevanje korupcije. Ta bo izmed vseh prispelih izbrala 12 najboljših, ki bodo objavljeni v publikacijah Komisije za preprečevanje korupcije. Na zaključnem dogodku pa bodo učencem, avtorjem del, in njihovim mentorjem podeljena posebna priznanja.

Več o natečaju...

  • © Dijaški.net 2000-2024
  • Vse pravice pridržane