V prodaji so enotne subvencionirane vozovnice IJPP

  • Avtor: Uredništvo Dijaški.net
  • Objavljeno: 24.08.2020
  • Zadnja sprememba: 25.08.2020

Začela se je prodaja subvencioniranih vozovnic IJPP za novo šolsko leto. Do subvencionirane vozovnice ste upravičeni dijaki in študentje, ki  imate prebivališče najmanj dva kilometra oddaljena od kraja izobraževanja. Na voljo sta dve različni obliki vozovnic: mesečna vozovnica in vozovnica za 10 voženj na mesec
 

KAKO DO SUBVENCIONIRANE VOZOVNICE?

Dijaki in študenti, ki se prvič vpisujete in še nimate elektronske kartice IJPP ali urbane, lahko preko spletne strani eUprava izpolnite vlogo za izdajo subvencionirane vozovnice. Po izpolnjeni vlogi boste prejeli potrdilo, ki ga natisnete in prinesete ponudniku. Vlogo lahko tudi natisnete in izpolnite ročno. 

Dijaki in študenti, ki vozovnico že imate, pa morate izpolniti vlogo za podaljšanje subvencionirane vozovnice. Tudi to vlogo najdete na spletni strani eUprava ter jo izpolnite elektronsko ali ročno. 

Prodaja vozovnic poteka ob upoštevanju higienskih priporočil in smernic NIJZ. 

 

KOLIKO STANE VOZOVNICA IJPP?

Cene vozovnic IJPP ostajajo enake lanskim. Mesečna enotna vozovnica za 10 voženj stane 20 evrov, letna dijaška vozovnica 150 evrov, študentska pa 135 evrov. Mesečno doplačilo za ljubljanski mestni promet za 10 voženj znaša 10 evrov, letno doplačilo za dijake 100 evrov, za študente pa 90 evrov.

Dijaki in študentje, ki v šolo potujete iz od 60 do 90 kilometrov oddaljenih krajev, boste za 10 voženj z enotno vozovnico odšteli 35 evrov, za letno vozovnico dijaki 300 evrov, študentje pa 270 evrov. Doplačilo za 10 voženj z mestnim prometom v Mariboru znaša pet evrov, na Jesenicah pa 15 evrov. Za letni prevoz z mestnim prometom boste morali dijaki v Mariboru odšteti 50 evrov, študentje 45 evrov, na Jesenicah pa dijaki 150 evrov, študentje pa 135 evrov.

  • © Dijaški.net 2000-2024
  • Vse pravice pridržane