Veganski piknik v Tivoliju

  • Avtor: Uredništvo Dijaški.net
  • Objavljeno: 10.05.2024
  • Zadnja sprememba: 09.05.2024

V soboto, 11.5.2024 bo v Tivoliju potekal prvi veganski piknik te sezone.

V sklopu projekta Vegan Hangouts vabijo vse večletne pa tudi čisto sveže vegane ter seveda vse tiste, ki vam veganstvo ne da miru in bi želeli izvedeti kaj več.

Šport in piknik

Tokrat bo piknik športno obarvan, saj sledi letošnjemu Teku za živali v sklopu ljubljanskega Teka trojk. Na pikniku boste navdušeno pozdravili vse tekačice in tekače, ki se bodo letos v majicah z veganskimi napisi pretekli 12.5 km in 29 km progi s kar 10 skupinami.

Vsak prinese nekaj dobrega za pod zob

Piknik bo potekal po principu "vsak prinese nekaj dobrega za pod zob" in "sharing is caring". Na pikniku bodo na voljo informativni letaki, mesto za prijavo na Veganski izziv in mize za veganske dobrote. Dobrodošli so tudi različni športni rekviziti, s katerimi si lahko popestrimo piknik, ter kakšna podloga za sedenje.

Bodite zero-waste

Organizatorji spodbujajo, da prinesete svoj krožniček in ‘žvilco’, da ne proizvedete preveč odpadkov. Ker bo piknik potekal znotraj zavarovanih območij krajinskega parka KP Tivoli, Rožnik in Šišenski hrib ter naravnega spomenika Tivoli, je še toliko bolj treba paziti na to, da za vami ne ostane nič smeti.

Več informacij lahko najdete na uradni strani dogodka.

  • © Dijaški.net 2000-2024
  • Vse pravice pridržane