Vpis 2023/2024: rezultati 1. kroga

  • Avtor: Uredništvo Dijaški.net
  • Objavljeno: 20.06.2023
  • Zadnja sprememba: 20.06.2023

Postopek vpisa v srednje šole se približuje vrhuncu. 1. krog izbirnega postopka je za nami. Ste sprejeti na želen program?

Rezultati vpisa v 1. krogu so na voljo na uradni državni spletni strani. Rezultate lahko najdete tudi v našem iskalniku srednjih šol, kjer boste našli tudi podatke o spodnjih mejah 1. kroga. 

Spodnje meje za vpis

Spodnje meje 1. kroga izbirnega postopka so namreč določene na srednjih šolah, kjer je bilo zaradi številčnega vpisa potrebno omejiti vpis. Te podatke lahko najdete tule in tule.

Zaključuje pa se tudi 2. krog vpisa

Kandidati, ki v 1. krogu niste bili sprejeti na želen program ali srednjo šolo imate  tudi možnost za vpis na srednje šole v 2. krogu.

Rok za prijavo za vpis v 2. krogu izbirnega postopka je 23. junij 2023, prijavili pa se boste lahko na izobraževalne programe, kjer bodo še na voljo prosta mesta, t.j. vsaj preostalih 10% vseh razpisanih mest (90% razpisanih mest je bilo na voljo v 1. krogu).

Vsak kandidat po prednostnem vrstnem redu navede največ deset izobraževalnih programov v katere se želi vpisati. Sprejet pa je v prvi program, za katerega ima dovolj točk.

Če je prijav v posamezni program več kot je prostih mest se vpis ponovno omeji.

Srečno!

  • © Dijaški.net 2000-2024
  • Vse pravice pridržane