Doživite Evropo na popolnoma nov način

  • Objavljeno: 03.10.2022
  • Zadnja sprememba: 12.10.2022
  • sponzorirana objava
Foto: Hiša EU

Hiša EU vabi na edinstveno popotovanje po Evropski uniji. Interaktivni multimedijski center DOŽIVI EVROPO na zanimiv in enostaven način predstavi delovanje EU in njenih institucij, vpliv evropskega povezovanja na naša življenja in obenem pojasni, kako lahko sami sodelujemo pri ustvarjanju evropske prihodnosti. Obiščite Hišo EU na Dunajski 20 v Ljubljani, vsak delovni dan med 9. in 18. uro. Obisk je brezplačen, najdete pa nas tudi na spletu.

Zakaj bi morali EU bolje poznati?

Kot evropski državljani se pogosto sprašujemo, kaj sploh imamo od EU. Ob tem pa spregledamo očitne koristi, ki nam jih prinaša ne le na ravni visoke politike, ampak čisto neposredno v vsakdanjem življenju. Kako nam, denimo, prav evropska zakonodaja zagotavlja, da morajo imeti vsi elektronski izdelki, kupljeni v EU, najmanj 2-letno jamstvo. Ali da nam omogoča vrnitev po spletu kupljenega blaga v 14 dneh po nakupu brez dodatnih pojasnil. Varuje tudi pravice potnikov med potovanjem po Evropi. Po zaslugi EU telefoniramo ceneje in brez strahu pred astronomskimi stroški prenosa podatkov. Omogoča nam študij in delo v drugih državah EU, neovirano gibanje znotraj schengenskega območja ... EU vpliva na vaše življenje bolj, kot morda mislite.

Foto: Multimedijski center DOŽIVI EVROPO vam približa Evropsko unijo in evropske politike na zanimiv, interaktiven in poučen način, obenem pa vam, kar je najpomembnejše, predstavi, kako lahko na njeno delovanje vplivate sami. In to v kar 24 jezikih!

Tudi vi lahko vplivate na prihodnost EU

Bolj kot odkrivamo vpliv Evropske unije na naše življenje, bolj nam postaja zanimivo tudi dogajanje v institucijah EU. In več kot vemo o evropski politiki, lažje uporabljamo vzvode za vplivanje na njeno delovanje, ki jih imamo v rokah. Ne nazadnje tudi z izbiro svojih predstavnikov na naslednjih volitvah v Evropski parlament, sprožitvijo evropske državljanske pobude, s sodelovanjem v razpravah s predstavniki evropskih institucij ...

Obiščite Hišo EU in izvedite več.

Foto: Seznanite se s svojimi predstavniki v EU institucijah in ugotovite, kako lahko sami sodelujete pri ustvarjanju evropske prihodnosti, najsi gre za področja okolja in ekonomskega razvoja ali digitalizacije in migracij.

Komu je namenjen multimedijski center?

Multimedijski center DOŽIVI EVROPO v Hiši EU je nastal na pobudo Evropskega parlamenta v sodelovanju z Evropsko komisijo. Namenjen je vsem, ki bi radi bolje spoznali Evropsko unijo in njeno delovanje, tako posameznikom kot organiziranim skupinam, ki si lahko rezervirajo tudi vodene oglede in delavnice na temo EU.

V njem zelo radi gostijo šolske skupine različnih starosti, ki jim ustrezno prilagodijo program vodenja, obiskovalcem pa je na voljo tudi široka paleta tiskanih poučnih vsebin.

Z veseljem vas bodo seznanili tudi s programom dogodkov, ki jih gostijo v konferenčnih prostorih Hiše Evropske unije, od priložnostnih kulturnih nastopov in projekcij filmov do poučnih razprav o različnih evropskih temah.

Vstop je brezplačen.

Za organizirane skupine je na voljo tudi brezplačen najem konferenčnih prostorov za namen priredbe dogodkov in aktivnosti, povezanih z EU.

Foto: Evropska unija vpliva na vaše življenje bolj, kot si morda mislite. Obiščite Hišo Evropske unije na Dunajski 20 v Ljubljani in izvedite več.

Naročnik objave: Hiša Evropske unije

  • © Dijaški.net 2000-2024
  • Vse pravice pridržane