Matura in nacionalna preverjanja znanja

  • Avtor: Uredništvo Dijaški.net
  • Objavljeno: 07.05.2024
  • Zadnja sprememba: 07.05.2024

Za dijake in osnovnošolce je bil danes prvi dan končnih izpitov - mature in NPZ. Kako ste se odrezali?

matura 2024

V gimnazijah se je z današnjim esejem pričela splošna matura, v osnovnih šolah pa nacionalno preverjanje znanja, ki ga pišete učenci 6. in 9. razredov.

Splošna matura - zrelostni izpit

K opravljanju splošne mature se je prijavilo 6747 kandidatov, kar je 196 več kot lani. Pisni izpiti iz splošne mature se bodo nadaljevali v sredo, 29. maja, s pisanjem drugega dela pisnega izpita iz slovenščine ali italijanščine oz. madžarščine kot maternega jezika.

1. junija boste pisali še izpit iz angleščine in 8. junija izpit iz matematike. Do 14. junija boste zaključili še z ostalimi pisnimi izpiti, 21. junija pa še z ustnim delom mature. Navijamo za vas!

Nacionalno preverjanje znanja

Več kot 43.400 učencev 6. in 9. razredov osnovne šole pa vas je s preizkusom iz slovenščine začelo nacionalno preverjanje znanja (NPZ). V četrtek se boste preizkusili v matematiki, 13. maja pa boste učenci 6. razreda pisali test tujega jezika, učenci 9. razreda pa preverjanje iz tretjega predmeta.

Za letos je ministrstvo za vzgojo in izobraževanje določilo, da bodo tretji predmeti fizika, likovna umetnost, prvi tuji jezik in zgodovina. Želimo vam veliko znanja!

 

  • © Dijaški.net 2000-2024
  • Vse pravice pridržane