MTikTok Chef Akademija za vse kuharske navdušence

  • Objavljeno: 27.05.2022
  • Zadnja sprememba: 06.06.2022
  • sponzorirana objava

Ali radi preživljate svoj čas v kuhinji in iščete načine, kako narediti jedi še hitreje in boljše? Na slovenskem TikToku poteka najbolj zabavno kuharsko tekmovanje do sedaj, Mercatorjeva MTikTok Chef Akademija.

Tekmovanje je sestavljeno iz štirih izzivov, ki so objavljeni na Mercatorjevem TikTok profilu. Za sodelovanje je potrebno posneti video priprave jedi. Tega nato sodelujoči objavi na svojem profilu in v opis doda #mtiktokchefakademija ter @mercatorslovenija. Žirija, ki jo sestavljajo Gaja Prestor, Žiga Kukovič – Kuxala in Bruno Šulman, ocenjuje prejete videe in izmed vseh prejetih izbere osem tekmovalcev, ki se bodo udeležilo polfinala. V finalnem krogu se nato pomerita najboljša dva, ki se borita za kuharski tečaj v vrednosti 2000 € s priznanim britanskim šefom. Več o tekmovanju in kuhanju nam je povedal zmagovalec kuharskega šova Masterchef, Bruno.

Zakaj je MTikTok Chef Akademija drugačna od ostalih kuharskih tekmovanj?

Tekmovanje je ful bolj sproščeno in skozi izzive lahko res napreduješ in se kaj naučiš. Tekmovanje je sestavljeno iz online in offline dela. Pri prvem delu moraš posneti svoj TikTok recept na podlagi mojega izziva, tekmovanje pa se nadaljuje offline oz. na dogodku v živo, kjer se najboljših osem pomeri čisto zares!

Zakaj naj se nekdo odloči za sodelovanje v MTikTok Chef Akademiji?

Meni osebno je najbolj všeč nagrada, ki je res top. Ni samo klasična nagrada, ampak je odlična priložnost za nadaljnje učenje. Poleg tega pa je tekmovanje seveda lahko super odskočna deska za nekoga, ki si želi boljše kuhati, saj se bo veliko naučil, vseeno pa tekmovanje poteka zelo sproščeno.

Kaj je tisto, kar je tebi najbolj zanimivo pri kuhanju?

Najrajši imam, da z jedjo presenetim, a hkrati, da so izbrane kombinacije, ki so smiselne in se med seboj lepo ujemajo. To je tudi moj nasvet za tekmovalce. Naj bodo drzni, a vseeno razmišljajo o končnem izdelku.

Zakaj je pomembno, da znajo mladi kuhati?

To ni samo velik plus zate, da si znaš skuhati dobro in da nisi lačen, ampak je top način za druženje. Res si kralj, če prijatelje povabiš na eno top rižoto ali pa znaš speči vrhunsko rojstnodnevno torto. To je res kul in vsakemu veliko pomeni.

 

Naročnik objave: Mercator

Česa si v 2022 najbolj in največ želiš?

Rezultati

  • © Dijaški.net 2000-2022
  • Vse pravice pridržane