Podjetnost, ustvarjalnost in uspešnost

  • Objavljeno: 04.02.2024
  • Zadnja sprememba: 20.02.2024
  • sponzorirana objava

Ekonomska šola Novo mesto je izredno razgibana šola, ki ima pestro ponudbo programov. Pouk je prilagojen sodobnemu življenju in potrebam trga ter se izvaja z uporabo sodobne tehnologije.

 

 

Pestrost ponujenih programov nam omogoča, da dijaki poleg teoretičnega znanja pridobijo tudi veliko praktičnih znanj za življenje. Razvijamo podjetnost, iščemo nove ideje, se odzivamo na sodobne izzive in veliko potujemo. Tako so dijaki, ki končajo izobraževanje pri nas, pripravljeni na izgradnjo svoje kariere.

EKONOMSKA GIMNAZIJA

Program ekonomske gimnazije je štiriletni splošnoizobraževalni program, ki se zaključi s splošno maturo. Od ostalih gimnazijskih programov se razlikuje po tem, da ima v predmetniku strokovna predmeta ekonomijo in podjetništvo. Dijaki dobijo osnovna znanja iz prava, nimajo pa fizike in filozofije.

 

EKONOMSKI TEHNIK

Štiriletni program SSI dijakom da splošna in temeljna ekonomsko-poslovna znanja ter jih nauči analitičnega mišljenja. V štiriletnem izobraževanju pridobijo organizacijske sposobnosti, sposobnosti timskega povezovanja in podjetniške lastnosti.

TRGOVEC

Program je namenjen dijakom, ki jih veseli trgovski poklic, delo z ljudmi pa jim ne predstavlja posebnih težav in so komunikativni. Traja 3 leta. Usmerjen je k cilju, da dijaki pridobijo vsa strokovnoteoretična in praktična znanja, ki jih potrebujejo za uspešno prodajno svetovanje.

 

MEDIJSKI TEHNIK

Ta štiriletni program SSI je idealna izbira za mlade, ki želijo v srednji šoli pridobiti številna znanja s področja multimedije, tiska, fotografije, videoprodukcije in spletnih aplikacij. Namenjen je dijakom, ki si želijo razgibanega in ustvarjalnega pouka, pri katerem lahko uporabijo svoj talent in ustvarjalnost.

 

 

Za več informacij o Ekonomski šoli Novo mesto obišči stran šole na Dijaski.net ali www.esnm.si.

 

 

Naročnik objave: EŠNM

  • © Dijaški.net 2000-2024
  • Vse pravice pridržane