Univerza v ljubljani ponovno med 500 najboljših univerz na svetu

  • Avtor: Uredništvo Dijaški.net
  • Objavljeno: 01.12.2022
  • Zadnja sprememba: 01.12.2022

Objavljena je bila ARWU lestvica univerz (bolj znana kot Šanghajska lestvica).

Univerza v Ljubljani se je po nekaj letih ponovno vrnila med 500 najboljših univerz na svetu, kar dokazuje njeno mednarodno odličnost.

Zelo pomemben je tudi podatek, da je med vzhodnoevropskimi univerzami pred UL le Karlova univerza iz Prage (med 301 in 400 mestom), v kategoriji od 401 do 500 pa so še Masarykova univerza (Češka), Univerza iz Varšave in Jagelonska Univerza (Poljska) ter Univerza v Beogradu in Univerza v Zagrebu. To potrjuje, da je Univerza v Ljubljani med najboljšimi univerzami v regiji.

»Povratek UL med petstoterico je med drugim zagotovo rezultat spodbujanja odličnega raziskovalnega dela na UL, pri čemer pa se seveda zavedamo, da se moramo na tem področju še izboljšati,” je povedal rektor Univerze v Ljubljani prof. dr. Gregor Majdič.

Kam greš pa ti?

Čeprav se je tvoje zadnje leto v srednješolskih klopeh šele dobro začelo, pa je že čas za dober razmislek o naslednjih korakih na svoji izobraževalni poti. Na portalu studentski.net si zato lahko ogledaš vse programe vseh univerz, in tako izbereš svojo študijsko smer.

Srečno raziskovanje!

  • © Dijaški.net 2000-2024
  • Vse pravice pridržane