Znan tretji predmet pri NPZ

  • Avtor: Uredništvo Dijaški.net
  • Objavljeno: 07.09.2021
  • Zadnja sprememba: 07.09.2021

Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport je objavilo nabor tretjih predmetov za nacionalno preverjanje znanja v šolskem letu 2021/2022.

Na posameznih osnovnih šolah bodo tako kot vsako leto v sklopu nacionalnega preverjanja znanja (NPZ)  v šolskem letu 2021/2022 ob koncu 9. razreda preverjali znanje učencev. Poleg znanja iz slovenščine (na narodno mešanih območjih iz italijanščine oz. madžarščine) in matematike, preverjajo tudi znanje tretjega predmeta, Nabor teh predmetov je v začetku septembra s sklepom določilo Ministrstvo za izobraževanje znanost in šport.

Izbor potekal izmed obveznih predmetov

V skladu z Zakonom o osnovni šoli in s sklepom ministrice z dne 1. julija 2021 so bili izmed obveznih predmetov 8. in 9. razreda osnovne šole izbrani štirje predmeti za določitev tretjega predmeta.

Geografija, kemija, tehnika in tehnologija ter tuji jezik

Izbrani so bili geografija, kemija, tehnika in tehnologija ter tuji jezik. Za učence zasebnih šol in šol, ki izvajajo program osnovne šole po posebnih pedagoških načelih, je tretji predmet pri NPZ-ju prvi tuji jezik.

Na tej povezavi lahko najdete tudi sklep in priloge, iz katerih je razvidno iz katerega tretjega predmeta se bo preverjalo znanje z NPZ na posamezni šoli. 

Uspešno šolsko leto!

  • © Dijaški.net 2000-2024
  • Vse pravice pridržane