Matematika 2008

Objavljeno 17.04.2008, 13:41 od DrOctagon

Zdravo,

letos grem izboljševat maturo (maturiral lansko leto) in me zanima katera je najboljša knjiga z vajami za matematiko višji nivo? Vse kar sem našel je osnovna raven.

LP
R

brezidej 04.06.2008, 21:50

js sem pozabla, najdem pa tudi ne...a ve kdo slučajno koliko procentov je vredna posamezna pola pri matematiki, če greš na višji nivo?
    prva pola je 80 pik, druga 40 pik, sam zdej pa nevem kolk procentov prnese posamezna pola za končno oceno  :-\

Room2012 04.06.2008, 21:52

js sem pozabla, najdem pa tudi ne...a ve kdo slučajno koliko procentov je vredna posamezna pola pri matematiki, če greš na višji nivo?
      prva pola je 80 pik, druga 40 pik, sam zdej pa nevem kolk procentov prnese posamezna pola za končno oceno  :-\

Prva pola je 54% končne ocene, druga pa 26%.

brezidej 04.06.2008, 21:57

Room2012 - a ne prnese druga pola več procentov?  :-\
        kokr mam enmal v spominu je profesorca rekla tko...no, sam če je tako kot je napisano....še boljš  :) hvala :)

Room2012 04.06.2008, 22:03

Room2012 - a ne prnese druga pola več procentov?  :-\
          kokr mam enmal v spominu je profesorca rekla tko...no, sam če je tako kot je napisano....še boljš  :) hvala :)

A-a, tko piše v katalogu.

brezidej 04.06.2008, 22:12

ahaa ;D cel internet okol obrnem v katalog pa ne grem gledat  :B
            hvala še enkrat  :) :)

koki123 04.06.2008, 23:22

oooyooy oni se pogovarjajo o visjem nivoji, sama pa se v klasicnega nisem prepricana :S res me je strah matematike, kr je bla poskusna zelo tezka.... ucim pa se komaj 2dni :S se 2dni casa, vmes pa se pisemo nemscino :S :S :S :S kriza!!!!!

messiah 05.06.2008, 09:20

hmm... mene pa neki zanima... a slučajno kdo ve kaj je bilo lani na jesenskem roku matematike? zato ker domnevam da bodo dali laski jesenski rok (isto so naredili pri zgodovini)...

ensi 05.06.2008, 09:50

da bi dal isto kot na jesenskem? mislš da bi al podobne naloge?  to mogoće že, da bi dal pa isto :B :B :) :)

white_angel 05.06.2008, 10:00

Kaj pa je blo na jesenskem??

Mojcha 05.06.2008, 10:18

Če je jeseni rok 2007, poskusna matura 2008.  :P
                      To je pri vseh predmetih, zakaj pa mislite, da na ricu ni mature jesen 2007? ker je še izpitna tajnost bila do predmaturitetnega preiskusa.  ;)

majchi_na 05.06.2008, 10:34

pri predmaturitetnem sem imela prav skoraj vse kar sem rešla (9 nalog), tako da sem prav presenečena nad sabo  ;D upam da bo tudi na maturi nekaj podobnega, ker se mi zdi da so hoteli na predmaturitetnem samo neke osnovne stvari. še en dan in pol nam je ostal za učenje...veselo na delo  :D

Room2012 05.06.2008, 11:16

Brez skrbi, osnovnega boš izobvladala, ker je res res lahek ;)

Višji zna bit težji ja :W

Liaaa 05.06.2008, 11:38

Mene tudi skrbi višji...kr zlo :N

Delate vaje iz zbirke nalog?? So naloge za višji nivo pri vsakem poglavju bolj proti koncu ne??

Presenečena sem nad vajami v poglavju vektorski račun..od 24 naprej..z ravnino? ne spominm se da bi to delali u šoli :W

časa primankuje, js mam pa vedno več vprašanj:(

se verjetno splača kr usem u nulo obdvladat osnovni ane..sej ni taka panika če bolj malo rešiš drugo polo, če si prvo dokaj znal?

messiah 05.06.2008, 12:12

To je pri vseh predmetih, zakaj pa mislite, da na ricu ni mature jesen 2007? ker je še izpitna tajnost bila do predmaturitetnega preiskusa.  ;)

niti ne... ker sm poslala mail na ric, pa sm vprašala če se da dobit ta del.. pa sm dobila odgovor da ne.. bo pa na net od oktobra 2008..

Mojcha 05.06.2008, 12:37

niti ne... ker sm poslala mail na ric, pa sm vprašala če se da dobit ta del.. pa sm dobila odgovor da ne.. bo pa na net od oktobra 2008..

Ja no pri slovenščini je ziher tako, ker smo dobili stare predmaturitetne in smo ugotovili, da so enake tistim jesenskim na ricu. Tako, da sem sklepala, da je tako tudi pri ostalih predmetih. Možno pa je vseeno, da je tako, pa jih dajo na net šele takrat, ko je matura tisto leto zaključena. Ne vem....

rozinica 05.06.2008, 12:38

hojla
                                  evo še dva dni pa matematika brr
                                  ima kdo predmaturo mat 2008? bi prosila :)

*zna se zgodit da bodo dali isto polo kot leta 1995 ali 1998 ker je bila na slo neki podobnega
                                  :)

misssunshine 05.06.2008, 12:49

a mogoče ma kdo izpitni katalog za mato 2008 ker mi ga nikjer noče odpreti ne tuki ne na ricu ??? :W nujno prosim :(

rozinica 05.06.2008, 12:50

a je to res tisto kar ni bilo na predmaturi da se zna zgoditi da bo v maturi?

Room2012 05.06.2008, 12:52

Mene tudi skrbi višji...kr zlo :N

Delate vaje iz zbirke nalog?? So naloge za višji nivo pri vsakem poglavju bolj proti koncu ne??

Presenečena sem nad vajami v poglavju vektorski račun..od 24 naprej..z ravnino? ne spominm se da bi to delali u šoli :W

časa primankuje, js mam pa vedno več vprašanj:(

se verjetno splača kr usem u nulo obdvladat osnovni ane..sej ni taka panika če bolj malo rešiš drugo polo, če si prvo dokaj znal?

ej ravnine ni več v katalogu..

drgač pa js se tut zanašam na osnovnega ja :|_

Za sodelovanje v temi se prijavite.

• © Dijaški.net 2000-2025
                                        • Vse pravice pridržane