Na kateri faks?

  • Pavziranje s statusom dijaka/študenta

    Na kateri faks? / 11.08.2008, 16:11 od hudicka

    Pozdravljeni.
    Koncala sem srednjo solo in bi sedaj pavzirala, vendar bi rada vseeno imela status dijaka/studenta. Razmisljala da bi se prijavila ponovno na srednjo oz na kaksno visjo solo, kjer je se prostih mest.Zanima me kaj je bolse? In ko sm sprejeta pac naj ne hodim na predavanja in to al rabim povedat da zelim samo status ? Nevem kako to poteka zato me zanima ce ima kdo kasne iskusnje oz ce ve kako to gre.
    Hvala ze vnaprej za odgovore.
     :)

    04
  • nimam pojma na ker faks (multimedija)

    Na kateri faks? / 12.09.2023, 19:21 od i_nka

    (oprosti ker mesam med slovenscino in anglescino, slovka mi gre za nc)

    oj, long story short nimam pojma kam naprej. sem 4. letnik in, v najlepših besedah, bmk. odlocla sm se za multimedijo, ker vse drugo je blo za nic, ampak niti multimedija me ne interesira (al je pa sola mi to cist zasovrazila ker ucijo najbolj osnovne stvari v multimediji). dobesedno mi nic ni zanimivo lol 

    kakorkoli, rabla bi faks v Lj ampak vse je tako...... nimam pojma zakaj mi je vse boring but alright. znam editirat, znam fotografirat ampak ga sovrazim, znam risat ampak nimam domislije blah blah blah. lahko se naucim kodirat ampak bom najbrz znorela (pred par leti sem se probala ucit ampak omg ni sans da si zapomnem na pamet) :)

    nisem izbircna, samo rabim nek faks lol. sploh ne vem kaj sprasujem atp al grem naj sam delat?  kaj lahk sploh delam po multimediji💀💀💀💀 (pac dobesedno edini nacin k zdej dobivam denar je ker risem na internetu in to je to, ampak znam da sam s tem bom bla broke). sori ce se slisi glupo, ker je.

    please help in any way

    00
  • Šola za risanje in slikanje

    Na kateri faks? / 12.08.2023, 16:26 od Arthouse Slovenia

    Šola za risanje in slikanje, samostojni visokošolski zavod vpisuje do 30. 9. 

    Izredni visokošolski študij slikarstva in modernih likovnih praks prve in druge stopnje. Sprejemni izpit se ne izvaja, ni zgornje starostne meje za vpis, individualno vodenje. V času študija vam ni treba bivati v Ljubljani.

    Za informacije nam pišite na arthouse2012@gmail.com; po želji vam bomo pripravili individualno informativno uro (online).

    00
  • Medicinska fakultata Lj.

    Na kateri faks? / 24.06.2023, 21:21 od Matica

     Yo yo ludi Kakšna je razlika med: Medicina - enoviti magistrski študijski program druge stopnje in Dentalna medicina - enoviti magistrski študijski program druge stopnje

    00
  • Predšolska vzgoja - Ptuj

    Na kateri faks? / 26.07.2013, 07:35 od Soncek

    A ima kdo kakšne izkušnje s tem faksom...Urniki, način dela, izpiti...??? Js sm sicer sprejeta, samo ne vem če bom uspela usklajevat službo in faks...Če ima kdo kakšne informacije naj prosim piše...

    00
  • optik in okulist

    Na kateri faks? / 05.08.2013, 21:47 od koperman

    če kdo ve, mi lahko prosim pove razliko med okulistom in optikom, ker sam točno ne razumem kdo je kdo. in ali je res da za okulista se lahko študira na medicinski fakulteti, za optika pa na posebni, ki je v Sloveniji ni?  :)

    01
  • Naprej na faks (zgodovina?)

    Na kateri faks? / 05.10.2013, 21:12 od trolek

    Pozdrav!
    Obiskujem tretji letnik splošne gimnazije in počasi začenjam razmišljat kam naprej. Gimnazija mi gre glede na to koliko vložim brez problema, malce težav mi povzročajo le jeziki, pa ne v ocenah ampak nasploh mi ne ležijo  :D
    Zanimam se za kakšen družboslovni faks, v prvi vrsti zgodovina (MB,LJ) saj me le ta res navdušuje in se v tem tudi vidim v prihodnje. Prosil bi vas če mi lahko kdo malo pojasni več o zgodovinskem faksu (predmeti, nadaljne opcije,izkušnje..) in pa mogoče kateri so še dobri družboslovni faksi?

    Vem da je še nekaj časa do faksa, ampak.....
    hvala v naprej!

    02
  • Gimnazija > Vs ali Uni Strojna?

    Na kateri faks? / 14.11.2013, 19:13 od turtLe

    Trenutno obiskujem 4. letnik splošne gimnazije.
    Naprej grem vsekakor na strojno.

    Raje bi se vpisal na visokošolski program zaradi študija letalstva. Ampak nimam nobenih praktičnih izkušenj iz srednje šole in verjetno bi bil ta faks precej težek zame.

    Univerza bi bila veliko bolj primerna , vendar tam ne morem nadaljevati v moji želeni smeri.

    Zanima me torej težavnost študija na visokošolskemu programu (praksi) če prideš iz šole kjer je le osnovna teorija.

    01
  • Študij nemcistike/germanistike na FF

    Na kateri faks? / 20.11.2013, 17:20 od joži

    Zdravo,

    mogoče kdo študira kaj od navedenega ali pa slučajno ve, kakšna je razlika med smerema? Zanima me namreč študij v tej smeri, pa sem še kar nevedna.
    In, v kolikor kdo to študira, koliko predznanja je zaželjenega ob vpisu?
    Vielen Dank!  ;D

    02
  • Maturantje 2014 - Naprej šolanje?

    Na kateri faks? / 28.11.2013, 17:16 od Dexter

    Zanima me predvsem, kaj imate namen iti letošnji maturantje študirati? Da vidimo v kaj je zainterisirana 1995 generacija! :)

    02
  • Izbirni postopek - vpis na fakulteto

    Na kateri faks? / 05.04.2014, 21:27 od jozekuch

    Izbirni postopek - vpis na fakulteto

    Strokovno osebje (psihologinja, informativni dnevi) nam je zagotavljalo:

    "Vrstni red želja vpliva na izbirni postopek tako, da boste vpisani na prvo tisto željo po vrstnem redu, za katero izpolnjujete pogoje.
    Vrstni red želja pa ne vpliva tako, da bi se lahko vpisal nekdo na prvo željo z npr. 50 točkami, drug pa bi z 90 točkami ostal brez vpisa na enako drugo ali tretjo željo, kadar prva želja zapolni razpisana mesta ali kadar po zapolnitvi s prvo željo ostane premalo prostih mest.
    Druga in tretja želja sta vedno enakovredno obravnavani s prvo željo. Tisti kandidat, ki doseže več točk je sprejet."

    Vendar počasi kapljajo informacije, da je izbirni postopek zastavljen drugače. Mnogo ljudi je iritiranih zaradi napačnih "strokovnih"? navodil in izbirni postopek doživljamo kot čisto loterijo.

    Prosim za mnenje.

    00
  • dentalna medicina

    Na kateri faks? / 16.05.2014, 09:42 od mmasa

    Mene zanima, če se je kdo tu prijavil na dentalno medicino pod prvo možnost, oziroma že kdo študira dentalno medicino?

    00
  • Pomoč pri izbirnih predmetih za anglistiko (dvopredmetni)

    Na kateri faks? / 26.07.2014, 16:59 od GrouchoMarxist

    Sprejet sem na FF in sicer anglistika/filozofija. Na splošno sem malo razočaran nad predmeti pri anglistiki. Imam 3 fiksne slovnične predmete, izbiro med ANGLEŠKO (ne ameriško) poezijo od 16. stol. do 19. stol in poezijo od 19. stol. naprej. Nazadnje pa je še izbirni predmet, ki je lahko iz katerekoli smeri na FF-ju ali na FDV-ju. Pri tem zadnjem bi se rad vseeno držal anglistike, vendar je izbira grozljivo omejena. Predmet, ki me zanima in je na seznamu (postmoderna ameriška književnost) ne morem izbrati (polje kamor vstaviš kljukico je blokirano). Nimam pojma zakaj. Res me zanima samo še Ameriška poezija v 19. in 20. stol., vendar bo vse skupaj preveliko poezije in premalo literature.

    Imam nekaj vprašanj.

    Bom naslednja leta imel na voljo kakšno viktorijansko angleško literaturo (Dickens, Eliot) ali kakšno ameriško 20. stol. (Heller, Nabokov, Hemingway)?
    Kakšna ideja zakaj je izbirni predmet "postmoderna ameriška književnost" blokiran kljub temu, da je na seznamu?
    Poezija od 16. do 19. ali po 19. stol.? Kam se uvršča Yeats, Hardy, Owen?

    01
  • Zgrešen faks in prepis

    Na kateri faks? / 06.10.2014, 14:12 od jerty

    Pozdravljeni,

    moj problem je sledeč:

    letos sem se prvič vpisal v prvi letnik na fakulteto za strojništvo (UNI). Že od začetka nisem bil ravno najbolj prepričan v ta študij ampak sem upal, da me bo vsaj malo zanimal saj je fakulteta zelo dobra in možnost zaposlitve tudi. Že na začetku sem spoznal, da ta študij nikakor ni zame, saj me skoraj nič ne veseli (bolje kot nekateri, ki to ugotovijo prepozno), seveda bom šolo obiskoval še nekaj tednov saj se lahko moje mnenje spremeni. Moje vprašanje pa je, če bi se seveda odločil za opustitev tega študija, ali bi lahko šel drugo leto višat maturo na spomladanski rok( samo nekatere predmete) in ali se je zato treba izpisat iz te fakultete katero obiskujem. Slišal sem že za možnost, da si lahko vpisan na ta faks dokler se ne vpišeš na drugega in si tako študent (študentsko delo, prehrana,..). V vsakem primeru bi se pa rad vpisal na drugi faks drugo leto.
     
    Hvala za odgovor!

    00
  • FMF - katera smer, dilema

    Na kateri faks? / 19.10.2014, 21:00 od jerty

    pozdravljeni
    drugo leto se upisujem na faks pa me nekako vleče na fmf (zaposlitev,...). Najbolj kolebam med finančno matematiko in praktično matematiko ( VSŠ). Slišal sem da je finančna matematika najlažja smer na fmf. zanimajo me vaša mnenja oz. izkušnje s tem kateri faks je težji oz. lažji in količina učenja.
    hvala

    00
  • Višja šola: avtoservisni menedžment

    Na kateri faks? / 28.04.2015, 15:45 od gor1sk

    Pozdravljeni.
    Zanima me ce je na tem forumu kaksen student visje sole v celju smer avtoservisni menedzment da mi na kratko opise potek solanja in njegove izkusnje (pozitivne in negativne).
    Zanima me tudi stevilo studentov na soli.
    Hvala.

    00
  • Izbira med dvema faksoma

    Na kateri faks? / 01.09.2015, 23:02 od Hamer554

    Letos se bom moral odločiti na kateri faks bom šel študirat in sem prišel do te odločitve da bom naprej šel na strojništo, ampak se sprašujem kje je boljše oz. kakšen način dela je če je bolj teoretičen ali praktičen in kateri je tudi težji. Zanmia me pa za Maribor in Ljubljano
    Hvala vnaprej za odgovore.

    00
  • Pomoć pri prijavi na e ucilnico

    Na kateri faks? / 06.10.2015, 10:00 od missmery

    Živio
    rabim pomoč pri prijavi na e-ucilnico,kaj vse rabim da bi se prijavila gor  ;) :D



    TNX

    00
  • izbirni predmeti

    Na kateri faks? / 25.07.2017, 13:09 od gaga2017

    torej, ker želim na prej na medicino se odločam med kemijo in fiziko+ biologija sicer bi pa vzela še tretji predmet španščino. Kaj se bolj splača vzeti med naravoslovjem?

    00
  • Prepis fakultete v obdobju med maturo in 1. letnikom

    Na kateri faks? / 15.06.2017, 15:16 od 2T4C6

    Pozdravljeni!    :laugh:

    Trenutno sem v procesu opravljanja ustnih izpitov mature. Zanima me, kdaj je pravi čas in kaj moram narediti za zamenjavo mojega vpisa na faks pred začetkom 1. letnika? Faksa, na katerega se želim vpisati, nisem navedel pod želje. Vem da je situacija nenavadna in upam, da tovrstnega vprašanja ne ponavljam (iskanje po strani ni vrnilo zadetkov).

    Lep pozdrav,
    TC

    00
  • © Dijaški.net 2000-2024
  • Vse pravice pridržane