Fokusna skupina

Objavljeno 24.11.2014, 17:07 od Klara

Pozdravljena!

Sem Klara, študentka podiplomskega študija Fakultete za družbene vede in sodelujem pri projektu Spolnost srednješolcev v Sloveniji: vedenje, zdravje, stališča, ki se bo izvajal med mladostniki, starimi od 16 do 18 let. V okviru predmeta Nove tehnologije v družboslovnem raziskovanju opravljam fokusno skupino z naslovom Spolnost srednješolcev, v kateri za sodelovanje potrebujem zgovorna deklata  :)

Rezultati fokusne skupine bodo služili kot podlaga za terminološko primerno oblikovanje vprašalnika za krovno raziskavo Spolnost slovenskih srednješolcev.

Nate se obračam s prošnjo po sodelovanju v fokusni skupini. Fokusna skupina je srečanje skupine ljudi, ki se (usmerjeno) pogovarjajo o vnaprej znani temi.

V mojem primeru se bomo 4 dekleta »srečale« na spletu v zasebnosti spletne klepetalnice, 4 dekleta pa v živo na sproščenem klepetu v Ljubljani.  Sodelovanje v raziskavi je prostovoljno. Pogovor bo trajal približno 1 uro  in bo potekal neformalno, v sproščeni  družbi še treh vrstnic. Kadarkoli med izvajanjem fokusne skupine se lahko odločiš, da v raziskavi ne želiš več sodelovati, brez kakršnih koli kazni ali posledic.

Fokusna skupina bo na spletu izvedena predvidoma 29.11.2014. Točne informacije glede spletnega mesta, kjer bo potekala fokusna skupina, bom udeleženkam posredovala naknadno.
Fokusna skupina "v živo" pa bo izvedena 1.12.2014 v Ljubljani. Tudi udeleženkam te fokusne skupine bom informacije o lokaciji sporočila naknadno.


Celoten pogovor bo obravnavan zaupno, v skladu z zakonom o varstvu podatkov. Ko bomo pogovor zaključili, bodo vsi odgovori anonimizirani – nikjer v izsledkih raziskave in v poročilu ne bo vidno kdo je sodeloval in kdo je kaj povedal.

Vesela bom, če se boš odločila za sodelovanje in me kontaktirala preko elektronske pošte klara.fokusnaskupina@gmail.com. Name se lahko obrneš tudi v primeru kakršnihkoli vprašanj v zvezi s samo izvedbo ali če želiš bolj podrobne informacije glede tematike fokusne skupine.

Veselim se že klepeta z vami :)

Klara


Za sodelovanje v temi se prijavite.

  • © Dijaški.net 2000-2024
  • Vse pravice pridržane